četvrtak , april 22 2021
Početna / Vijesti / Politika / Mreža žena Pokreta za promjene izabrala radni tim

Mreža žena Pokreta za promjene izabrala radni tim

Mreža žena je izabrala radni tim koji će koordinisati poltičkim djelovanjem žena u okviru Pokreta za promjene u Pljevljima. Jednoglasnom odlukom za Predsjednicu je izabrana Marica Leković, diplomirani inzenjer rudarstva, a na njen predlog zamjenice Vanja Peruničiić i Jelena Laković.
Lekovićeva je ovom prilikom istakla da ekonomska zavisnost žene ostavlja prostor za njenu izloženost nasilju u porodici, sto ne izuzima ni zaposlene koje rade za minimalac, često i više od osam sati dnevno sedam dana u nedelji. Radeći u takvim uslovima,bez i jednog dana odmora u sedmici, ženi je otežano posvećivanje djeci, što ostavlja nesagledive posledice na porodicu i društvo.
Ovim putem, Mreža žena PzP – Pljevlja poziva na udruživanje sve sugrađanke koje imaju nedoumice ili probleme bilo koje vrste, da zajedničkim snagama pokušamo da ih rijesimo i pomognemo jedni drugima, s obzirom da vlast nema senzibiliteta, što je po ko zna koji put pokazano gaženjem Ustava od strane Vlade Crne Gore i uskraćivanjem majki za njihova stečena prava.
IMG_20170324_194227

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

demokrate logo

Demokrate – Nebuloza je da iko od nas ima problem da bilo koji Bošnjak ili Musliman bude na nekoj čelnoj poziciji

Demokrate najoštrije osuđuju primitivizam i šovinizam koji se u Pljevljima i svim drugim gradovima u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *