nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Muftija Dudić: Obaveza svakog vjernika čvrsto stajanje uz džemat i svoju zajednicu

Muftija Dudić: Obaveza svakog vjernika čvrsto stajanje uz džemat i svoju zajednicu

U Klubu džematlija Taslidže organizovan je juče tradicionalni ramazanski muhabet ( razgovor) sa sandžačkim muftijom hafizom Abdurrahmanom ef. Kujevićem, posle čega je organizovan iftar za preko 120 ljudi u hotelu Gold, navodi se na Fejsbuk profilu pljevaljskog Kluba džematlija Taslidža.

Pored muftije Kujevića i pljevaljskih imama Denijala ef. Geljića i Vahida ef. Hrapovića, čast da prisustvuju džematskom iftaru ukazali su uvaženi muftija mešihata IZ u Srbiji, dr. Mevlud ef. Dudić sa delegacijom, profesor Mithad R. Ćeman, glavni imam medžlisa IZ Prijepolje Admir ef. Gojak, glavni imam medžlisa IZ Brodarevo Sanel ef. Bjelak, kao i musafiri iz brojnih gradova.
„Prisutnima se nakon iftara obratio muftija sandžački Abdurrahman Kujević koji je istakao zadovoljstvo i čast da se već tradicionalno za Ramazan druži sa pljevljacima – sandžačkom gospodom.

Muftija Dudić se nakon iftara obratio prisutnima uz poruku da je stroga obaveza svakog vjernika čvrsto stajanje uz džemat i svoju zajednicu te jasno identitetsko nacionalno opredjeljenje. On je kazao da su Pljevljaci uvijek bili elita sandžačkih Bošnjaka, tj. oni koji su donosili promjene i boljitak u široj zajednici.
Muftija Dudić je na kraju uručio prigodnu hediju predsjedniku kluba džematlija „Taslidža“ i svoju nedavno promoviranu knjigu Sandžački Azhar, uz prisjećanje da su Pljevlja nekada imala dvije medrese i bila rasadnik uleme i elite.

Molimo Allaha da nagradi svakim dobrom naše donatore za iftar, kao i naše musafire koji su se odazvali i svojim prisustvom uljepšali jučerašnji dan. „, Navode iz Kluba džematlija.

Dr Mevlud ef Dudić
Dr Mevlud ef Dudić
Klub džematlija Taslidža
Klub džematlija Taslidža

FB_IMG_1650057722623 FB_IMG_1650057706163 FB_IMG_1650057688198 FB_IMG_1650057664052

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.