subota , 13 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Mustafić: BS neće podržati Zakon o istopolnim brakovima

Mustafić: BS neće podržati Zakon o istopolnim brakovima

Politički direktor Bošnjačke stranke BS Suljo Mustafić kazao je da njegova stranka neće podržati Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola.

“Nema te agende, koja može učiniti da derogiramo naše temeljne programske principe. U temelju našeg programa je zaštita tradicionalne porodice i nama je to mnogo važno. Mi nemamo ništa protiv da drugi politički subjekti podrže taj zakon”, naveo je Mustafić.

Smatra da eventualno neusvajanje tog Zakona ne može ugroziti evropski put Crne Gore.

“Postoji niz zemalja EU koje nemaju takav Zakon. Ne vjerujemo da to može biti kočnica na putu ka članstvu”, kazao je Mustafić.

Komentarišući predloženi Zakon o slobodi vjeroispovjesti, Mustafić je kazao da je važeći zakon u toj oblasti anahron i zastario, te da je Crnoj Gori neophodan moderan Zakon, usaglašen sa evropskim standardima.

“Smatram da treba da se otvori rasprava u parlamentu o ovom Zakonu, da se kroz jedan širi dijalog i sa vjerskim zajednicama i sa političkim subjektima zakon unaprijedi i ukoliko postoje spornosti, da se djeluje amandmanski. Ne treba zatvarati vrata dijalogu, niti nešto apriori odbacivati”, kazao je Mustafić.

Upitan da prokomentariše poziv jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića da poslanici rimokatoličke i islamske vjeroispovjesti ne učestvuju u debati i glasanju o ovom predlogu, Mustafić je istakao da se taj zakon tiče svih u Crnoj Gori.

“To je politička poruka. Ništa novo i ništa iznenađujuće sa te adrese, ali nas neće obeshrabriti ni u jednom smislu. I kada se raspravljalo o pitanjima koja se tiču manjinskih naroda, svi poslanici su učestvovali u raspravi. Crna Gora je građanska država”, kazao je Mustafić.

izvor: pvinformer.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.