petak , februar 26 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Muzej tradicionalne seoske arhitekture u organizaciji NVO „Da zaživi selo“

Muzej tradicionalne seoske arhitekture u organizaciji NVO „Da zaživi selo“

NVO „Da zaživi selo“ pokrenula je dalje aktivnosti na promociji turističkih potencijala i prirodnih ljepota pljevaljskog kraja.

Po riječima Vasa Kneževića prpremaju adaptaciju tradicionalne seoske kuće u Gačevića dolini, u neposrednoj blizini vidikovca „Meandri Ćehotine“, koju je NVO „Da zaživi selo“ dobila na korišćenje na period od 20 godina, zahvaljujući njenom vlasniku Milutinu Gačeviću, koji je izrazio želju da im ustupi objekat u cilju njegove revitalizacije i valorizacije.

-Ovaj objekat će predstavljati muzej tradicionalne seoske arhitekture sa cjelokupnim enterijerom koji je bio karakterističan za tadašnji život pljevaljskog seljaka. Takođe, ovaj objekat će biti dopuna sadržaja vidikovca Meandri Ćehotine, jer se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Područje vidikovca treba spajati sa ostalim turističkim potencijalima u blizini, kako bi posjetioci imali veći sadržaj za duži boravak na ovom prelijepom području. NVO Da zazivi selo će u narednom periodu imati još niz aktivnosti u cilju razvoja ruralnog turizma na ovom području, kazao je Knežević.

Tradicionalne srpska kuća Gačevića
Tradicionalne srpska kuća Gačevića
Meandri Ćehotine
Meandri Ćehotine

FB_IMG_1611761762679

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pljevaljske novine

Sjutra uživo javna debata na fejsbuk stranici Pljevaljskih novina

Sjutra u 11 sati na fejsbuk stranici Pljevaljskih novina, organizujemo, uživo „live stream“, javnu debatu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *