subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / MZ Golubinja traži 17 investicija iz kapitalnog Budžeta

MZ Golubinja traži 17 investicija iz kapitalnog Budžeta

 

Opština Pljevlja ima pogrešan sistem izrade Nacrta budžeta, gdje oni prvo donose Nacrt pa ga kasnije šalju Mjesnim zajednicama, građanima, NVO i drugima na javnu raspravu, a trebalo bi da tok izrade Nacrta budžeta počinje od građana i njihovih predstavnika pa na osnovu njihovih predloga da se radi isti. Ovako Opština Pljevlja pro-forme radi obavještava javnost i MZ za davanje predloga za Nacrt budžeta koji je već urađen, zaključeno je na sastanku savjeta Mjesne zajednice (MZ) Golubinja i zatraženo da se uradi nova odluka o mjesnim zajednicama sa detaljnim opisom svake od MZ i pripadajućim ulicama, kao i sa detaljnim grafičkim prikazom.

U cilju transparentnosti rada Mjesnih zajednica obavještavamo javnost da je, 22. Novembra, održan prvi sastanak novoformiranog Savjeta MZ Golubinja. Na sastanku su razmatrane tri tačke dnevnog reda: 1. Razmatranje predloga za kapitalne investicije, 2. Razmatranje predloga za Program javne rasprave o Nacrtu budžeta opštine Pljevlja za 2018. godinu i 3. Razno.

U okviru tačke 1. i 2. predložene su sledeće mjere i aktivnosti za kapitalne investicije i Nacrt Budžeta za 2018. godinu. Svaki predlog je detaljnije opisan i prosleđen na adrese Sekretarijata za finansije, Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode i Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja:

 • Izrada ulične rasvjete kraka ulice Omladinske, ispred zgrade Solidarnosti
 • Izrada ulične rasvjete dijela gradskog parka, na relaciji staze iznad objekta vodenice (od gornje brane) do vodoizvorišta rijeke Breznice.
 • Izrada ulične rasvjete u ulici Joka Kneževića u Potrlici, u dužini od oko 500 m
 • Izrada ulične rasvjete u ulici Milke Bajić Poderegin
 • Osvjetljenje školske staze ispod OŠ „Ristan Pavlović“ (staza je ispod fiskulturne sale i prolazi kroz zelenu površinu gradskog parka). Korisnici su najviše đaci.
 • Rekonstrukcija javne rasvjete u okviru kompleksa Doma vojske i stambenog kompleksa vojnih zgrada. Rasvjeta je postojala, ali je pred MOSI 2017 uklonjena sa obrazloženjem da će se postaviti nove. Problematika: u noćnim satima se okupljaju problematična lica koja stvaraju galamu, štetu po okolni sportski mobilijar i štetu na objektima Doma vojske.
 • Sanacija ulice Jovana Petrića na Varoši.
 • Sanacija kompletne ulice 37. Divizije.
 • Sanacija kompletne ulice Gavrila Principa.
 • Sanacija kompletne ulice Ratnih vojnih invalida u Potrlici.
 • Sanacija ulice Miloša Tošića, u dijelu od Autobuske stanice do Volija.
 • Adaptacija postojeće trotoarske površine u ulici Blaža Jovanovića (desna strana, gledano od raskrsnice sa ul. Vuka Karadžića).
 • Izgradnja kraka ulice Avalska (kuće Džuverovića, Lončara i Petrovića).
 • Izgradnja trotoarske površine za pješake u ulici Prijepoljska, u dijelu od DOO „GAMA“ do benzinske pumpe „MAT petrol“. Problem: nepostojanje trotoara zbog čega dolazi do potencijalne opasnosti po pješake koji se kreću uz kolovoz, imajući u vidu prometnost sa automobilima i kamionskim saobraćajem u ulici Prijepoljskoj.
 • Potpuna ili djelimična rekonstrukcija hidrotehničke infrastrukture u ulici Miloša Tošića. Zbog pomenute problematike se vrši svake godine bezuspješna rekonstrukcija asfaltnog zastora u pomenutoj ulici, tako da je neophodno prvenstveno riješiti problematiku ispod asfaltnog zastora pa tek vršiti presvlačenje ulice Miloša Tošića.
 • Osmisliti stavljanje u funkciju objekta vodenice u Gradskom parku (preko puta Motela „Vodice“) ili dati na korišćenje trećim licima koji bi ga stavili u funkciju i valorizovali na pravi način, ne mjenjajući mu autentičnost. Problem: vodenica je data na korišćenje DOO „Čistoća“ koja objekat već duži niz godina nije privela namjeni i nije ga valorizovala na pravi način, a vremenom sam objekat propada. Rešenje: objekat vodenice putem javnog poziva ili licitacije, kroz privatno javno partnerstvo, dati na korišćenje trećim licima koja imaju najbolje rešenje za njegovu valorizaciju.
 • Osmisliti stavljanje u funkciju dijela objekta u sklopu Doma vojske – kuglane ili dati na korišćenje trećim licima koji bi ga stavili u funkciju i valorizovali na pravi način. Problem: objekat kuglane je devastiran od strane huligana i problematičnih lica koja se okupljaju u noćnim satima na području neosvjetljenog kompleksa iza Doma vojske. Rešenje: objekat kuglane putem javnog poziva ili licitacije, kroz privatno javno partnerstvo, dati na korišćenje trećim licima koja imaju najbolje rešenje za njegovu valorizaciju, jer je objekat dat na korišćenje Opštini Pljevlja koja bi trebala domaćinski da gazduje pomenutim prostorom.

U okviru treće tačke dnevnog reda konstatovano je da svako naredno zasjedanje MZ Golubinja treba da bude transparetno za javnost, kroz uključivanje lokalnih medija.

Predsjednik MZ Golubinja Vaso Knežević

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza Uprava lokalnih javnih prihoda u saradnji sa Službom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.