nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Mz Šula: Skoro uklonjen 1,5 km azbestnih vodovodnih cijevi – mještani da pomognu

Mz Šula: Skoro uklonjen 1,5 km azbestnih vodovodnih cijevi – mještani da pomognu

Nakon tri godine privode se kraju radovi na zamjeni azbestnog cjevovoda na vodovodu Šula u duzini od 1, 5 km. Kompletnu logistiku u smislu potrebnog materijala,mašine i terensko vozilo obezbijedio je „Gradir Monetnegro“, navodi se na fejsbuk profilu MZ Šula, čiji je predsjednik Slavko Šarac. On je na pomoći posebno zahvalio izvršnom direktoru „Gradira“ Petru Vranešu,  i ostalim rukovodioca iz te firme, kao i firmi „Zemljokop inžinjeringu“.

Proteklih nekoliko dana položen je i spojen preostali dio PVC cijevi do prekidne komore „Paljevine“ tako da je ostalo još svega oko 50m azbestnih cijevi koje treba zamijeniti na ukupnoj trasi od oko 1500m.

-Na žalost,najviše je izostala podrška i pomoć samih građana Šula,posebno mlađeg dijela,tako da je na trasi dnevno radilo svega od 3 pa do 6 ljudi.
Kako bi završne radove sproveli ekspeditivnije i zaštitili vodovod od mrazeva koji perdstoje,nadamo se da ćemo narednih dana imati bolji odziv na akciju,a posebno bi nam zančajno bilo da se odazovu „dežurni kritičari“ koji ama baš nikada nisu viđeni da učestvuju u bilo kakvim aktivnostima od interesa za zajednicu, navode iz MZ Šula.

Azbest je štetan po zdravlje jer azbestne čestice i vlakna imaju kancerogeni efekat u kontaktu sa respiratornim organima.

Uklanjanje azbestnih cijevi
Uklanjanje azbestnih cijevi
Pomoć u mehanizaciji "Gradir Montenegra"
Pomoć u mehanizaciji „Gradir Montenegra“
    Nove cijeviNove cijevi

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rudnik uglja obilježio 71 godinu uspješnog rada

U sali Doma rudara Rudnika uglja AD Pljevlja, juče je obilježen Dan rudara i 71 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.