sreda , januar 22 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Na 41. Međunarodnom sajmu u Beogradu promovisana rakija Trnovača

Na 41. Međunarodnom sajmu u Beogradu promovisana rakija Trnovača

rakija trnovaca

Na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu održanom od 21. do 24. februara posjetioci su uživali su u ukusima najboljih rakija iz regiona među kojima je bila i čuvena rakije Trnovača iz Pljevalja.

Pljevljak Vidoslav Krvavac svojim znanjem i umijećem na najbolji način promoviše opštinu i naš kraj postaje poznat po dobroj rakiji. Kroz promociju ovog plemenitog pića promovisani su ujedno priroda i tradicija pljevaljskog kraja. Na Sajmu je najavljen i promovisan peti Međunarodni festival prirode i tradicije “Žestival 2019” koji će biti održan na Užičkom gradskom trgu od 29. do 31. avgusta.

– Domaćini promocije “Žestivala” su posebno izrazili zadovoljstvo i zahvalnost za učešće rakije Trnovače na promociji ove manifestacije i uputili poziv da rakija Trnovača predstavi svoje proizvode  na “Žestivalu” – kazao je Krvavac i dodao da će to biti dobra prilika da ovaj pljevaljski brend, rakija Trnovača, predstavi svoj kvalitet i prepoznatljiv ukus.

Posjetioci su imali priliku da degustiraju rakiju renomiranih proizvođača iz Srbije i Crne Gore, čuvenu komplet lepinju pekare „Šuljaga“ i prirodne, organske proizvode preduzetničke radnje „Ravanjski vis“ iz Ravni.

Tamburaški orkestar „Severac“ svojom pjesmom pozvao je posjetioce da prisustvuju Boemskoj večeri.
Štand “Žestivala” posjetio je Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a prisutnima su se obratili Branislav Mitrović, predsjednik Skupštine Užica i  predsjednik Organizacionog odbora “Žestivala” i Maja Vermezović, članica Gradskog vijeća Užica, zadužena za turizam.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Patrijarh Irinej

Patrijarh Irinej ipak ne dolazi u Pljevlja

Patrijarh sprski Irinej ipak neće posetiti Pljevlja 26. januara, potvrđeno je Sputnjiku iz Patrijaršije. U …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *