nedelja , 5 februara 2023
Početna / Vijesti / Kultura / Na velikoj sceni JU Centar za kulturu predstava “Čovjek visine”

Na velikoj sceni JU Centar za kulturu predstava “Čovjek visine”

U utorak, 6. decembra na velikoj sceni JU Centar za kulturu Pljevlja, biće odigrana pozorišna predstava “Čovjek visine”, rađena u koprodukciji Narodne biblioteke Budve i BEOART-a. Početak predstave zakazan je za 20 časova.

Autorka teksta o Mitrofanu Banu je Ana Đorđević, dok režiju potpisuje Jana Maričić.

Glavne uloge tumače: Nebojša Milovanović i Bojan Žirović.

O predstavi: Skup vrijednosti kojima čovjek teži oduvijek je, kao i on sam, isti. Nije mlada ni dilema da li se do tog cilja stiže lijevom ili desnom stazom.

Prije sto godina, neposredno posle Velikog rata, jedni su nepokolebljivo vjerovali u napredak nakon užasa, dok su drugima ratne traume usadile oprez, gorčinu, pesimizam. Ni danas ne znamo koji su bolje znali, znamo samo da je mir i za jedne i za druge kratko trajao. U takvim okolnostima velike ličnosti malih naroda djeluju apsurdno beznačajno, istorijski neprimjetno.

Ipak, ostaju sjećanja na njihove ideje, predviđanja, strahove, koji se ni po čemu ne razlikuju od govora zapamćenih mislilaca. Zato se valja podsjetiti na ono što imamo i one koje smo imali. A njihova zapitanost ostaće i naša: da li trajanje i opstanak znače razumjeti vrijeme i promjene, ili sačuvati izvorni trenutak pripisujući mu vječnost.

Ulaznice po cijeni od 3€, možete preuzeti na biletarnici JU Centar za kulturu u ponedjeljak 5. decembra, u terminu od 12 do 20 časova, i u utorak, 6. decembra u istom terminu.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Master klas za pljevaljske slikare

Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović” organizovala je master klas za pljevaljske slikare. Predavač je bila Olga …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.