četvrtak , januar 28 2021
Početna / Vijesti / Kultura / Nagrade za Medinu, Tarika i Eldina

Nagrade za Medinu, Tarika i Eldina

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je tradicionalno obilježen i u Dnevnom centru Pljevlja.

-Ove godine zbog pandemije Corona virusa, pošto nismo mogli da realizujemo aktivnosti – posjeta opštini, likovne inkluzivne radionice i dane otvorenih vrata, povodom ovog događaja, raspisali smo likovni konkurs za djecu iz NVU “Zračak Nade“ i djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom iz JU Dnevnog centra Pljevlja na temu „Čarobni svijet različitih boja“.

Od pristiglih radova komisija je izabrala tri najbolja rada: I mjesto na konkursu je osvojila Medina Ćatović- Dnevni centar Pljevlja i NVU „Zračak Nade“, II mjesto Tarik Osmankadić – Dnevni centar Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ i III mjesto Eldin Šabanović – NVU „Zračak Nade“ i OŠ „Mihailo Žugić“ Odzak. Djeci su dodijeljene prigodne nagrade. Od pristiglih radova u prostorijama Dnevnog centra Pljevlja je organizovana i izložba.

Ovom prilikom čestitamo djeci na osvojenim nagradama a svima koji su učestvovali na konkursu se zahvaljujemo.

Volonterski klub Gimnazije „Tanasije Pejatović“ nas je iznenadio videom „Jednaki u različitosti“ i poručili su: „ U našim srcima ima ljubavi za cio svijet i da u nama mogu imati podršku i prijatelje“. Ovom prilikom im se zahvaljujemo– objavleno je na zvaničnoj stranici Dnevnog centra.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3 decembar, obilježava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obilježavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu. Taj dan je povod da se skrene pažnja na probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju a to su prije svega isključenost iz društva, visoka stopa nezaposlenosti, nejednake mogućnosti u pogledu obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene i sovijaln zaštite.

Ove godine Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u svijetu obilježava se pod sloganom UN-a: „Gradimo budućnost: ka inkluzivnom, održivom i pristupačnom svijetu za osobe sa invaliditetom posle pandemije COVID-19.

Medina Ćatović
Medina Ćatović

FB_IMG_1607033329819FB_IMG_1607033337122FB_IMG_1607033355285FB_IMG_1607033333754

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ermina

Pljevljanki prof. Ermini Vlahovljak državna nagrada Oktoih

Žiri za dodjelu Državne nagrade Oktoih jednoglasno je odlučio da se državna nagrada Oktoih za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *