četvrtak , avgust 13 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Nakon smanjenja vodostaja isplivao otpad

Nakon smanjenja vodostaja isplivao otpad

Nakon što je vodostaj rijeka u Pljevljima opao, na mnogim lokacijama isplivao je otpad, piše Dan. Posebno je smeće vidljivo u koritu rijeke Breznice u dijelu koji protiče kroz gradsku zonu. Iz Mreže nevladinih organizacija sjevera pozivaju lokalnu upravu da angažuje nadležne službe i da se smeće ukloni.

-Rijeka Breznica je praktično presušila i to je dobra prilika da se izvadi smeće, koje bacaju neodgovorni građani. Lokalna uprava treba da što prije obezbijedi sredstva i da nalog preduzeću „Čistoća” za taj posao, navodi se u saopštenju.

Ističu da ne treba čekati nove padavine koje bi uvećale vodostaj rijeke.

-Narednih dana temperature će biti sve niže i zaposlenima u „Čistoći” biće teže da čiste smeće u hladnoj vodi. Bolje je čistiti smeće dok snijeg nije pao, nego kada temperature padnu ispod nule, navodi se u saopštenju.

Ističu da u lokalnoj upravi, izgleda, čekaju da vode nadođu i odnesu smeće u Ćehotinu, a ona dalje u Drinu.

Prije dva dana predsjednik MZ Ševari Rašid Čotra je, tokom rasprave o nacrtu budžeta za narednu godinu, kazao da je malo pet hiljada eura za čišćenje vodotoka. Čotra je posebno akcenat stavio na tok Breznice, koja se u Ševarskom polju uliva u Ćehotinu.

breznica smeće
foto: portal DAN

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto: ilustracija iz "Dana"

U siromaštvu živi 100.000 građana

Broj nezaposlenih prešao je 42.000, oko 44.000 penzionera ima penziju nižu od 222 eura, dok …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *