petak , avgust 14 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Napadnut novinar DAN-a Vladimir Otašević

Napadnut novinar DAN-a Vladimir Otašević

Tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića napao je juče novinara „Dana” Vladimira Otaševića, udario ga, psovao i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića kako kupuju mobilni telefon, piše ovaj list.

„Dan“ piše da se napad na Otaševića dogodio juče u poslovnom centru „Delta”, a viši državni tužilac sve je to mirno posmatrao, ćuteći i ne reagujući. Otašević je policiji podnio prijavu.

Sve navode Otaševića potvrđuje video-snimak iz „Delte”, koji je dostavljen tužiocu, piše DAN.

Zoran Ćoćo Bećirović
Zoran Ćoćo Bećirović (Foto: Savo Prelević)

„Ja čuvam ovog čovjeka, on je ugrožen“ citirao je Otašević Bećirovićevog tjelohranitelja, ističući da se nakon toga udaljio.

Prema nezvaničnim ali pouzdanim saznanjima „Dana” iz Uprave policije, Mladen Mijatović, obezbjeđenje Bećirovića, sam je došao u Centar bezbjednosti, saslušan je, a nakon uzete izjave biće informisan tužilac. Mijatović je službenik MUP-a aviohelikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije. Policija očekuje nalog za dalje postupanje od nadležnog tužioca.

Ranije je objelodanjeno kako je Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici formiralo predmet protiv biznismena Zorana Bećirovića (on je, inače, prijatelj šefa države i DPS-a Mila Đukanovića) kojeg sumnjiče za ugrožavanje sigurnosti sudskog vještaka iz Kolašina i pokušaj sprečavanja dokazivanja. U navodno prijetećim porukama poslatim tom sudskom vještaku, kako se tvrdi, pominjao je i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, ali i još neke tužioce.

„Dan“ piše da je stoga zanimljivo kako se Šoškić, viši državni tužilac, našao u društvu Bećirovića, koga upravo tužilaštvo sumnjiči za prijetnje sudskom vještaku i sprečavanje dokazivanja, te prijetnje i tužiocu.

Iz Uprave policije „Danu” je sinoć saopšteno da je Otaševićeva prijava odmah uzeta u rad, da je odmah upoznat osnovni državni tužilac, koji je naložio da se izuzmu snimci s kamere iz „Delte” i sasluša Bećirović kako bi se utvrdio identitet osobe koja je bila s njim.

vladimir otasević
Vladimir Otašević foto: DAN

 

 

 

 

 

 

 

Otašević je sinoć za „Dan“ rekao da je želio da fotografiše Bećirovića koji je bio u društvu tužioca Šoškića, jer je bilo indikativno da su njih dvojica u prijateljskim odnosima iako u tužilaštvu trenutno postoji najmanje jedan, a možda i više predmeta u kojima je Bećirović prijavljen tužilaštvu.

Postupao sam profesionalno i radio u skladu sa javnim interesom, ali je obezbjeđenje Bećirovića agresivno nastupilo i spriječilo me u obavljanju novinarskog posla kazao je Otašević.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto: ilustracija iz "Dana"

U siromaštvu živi 100.000 građana

Broj nezaposlenih prešao je 42.000, oko 44.000 penzionera ima penziju nižu od 222 eura, dok …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *