subota , jul 11 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Nastavljeno uklanjanje privremenih poslovnih objekata

Nastavljeno uklanjanje privremenih poslovnih objekata

Nastavljeno je uklanjanje privremenih poslovnih objekata u gradu, koje je počelo da se realizuje još u prošloj godini. Tako je ovih dana nastavljeno rušenje privremenih objekata u ulici Nikole Pašića, preko puta zgrade Crvenog krsta.

Pored jednog objekta koji je srušen prošlog mjeseca od strane vlasnika, ovih dana su uklonjena ili su u završnoj fazi uklanjanja još dva privremena poslovna objekta sa iste lokacije.

Po zahtjevu Sekretarijata za uređenje prostora na osnovu člana 28 stav 4 Odluke o privremenim objektima, Sekretarijat za inspekcijske poslove uklanja objekte za koje se ne produži ugovor iz stava 1 ovog člana u roku od 30 dana od isteka predhodnog ugovora.

Opština Pljevlja je u prošloj godini u okviru uređenja glavne ulice u dijelu od zgrade opštine do objekta restorana “Zelengora”, tj. pješačke zone pristupila uklanjanju svih postojećih privremenih objekata tipa trafika i zidanih privremenih objekata i do sad uklonila 3 privremena objekta i to dvije trafike kao i jedan zidani privremeni objekat.

Istovremeno je Sekretarijat za uređenje prostora opštine Pljevlja podneskom br.351 – 259/2019-1 od 02. 10. 2019. godine podnio zahtjev Sekretarijatu za inspekcijske poslove opštine Pljevlja za uklanjanje svih privremenih objekata za koje nisu produženi Ugovori o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i Ugovori o zakupu zemljišta.

U razgovoru sa nadležnim opštinskim službama dobili smo informaciju da su svi vlasnici privremenih objekata ili njihovi naslednici u ulici Nikole Pašića dobili rješenja o rušenju privremenih objekata. Većina tih objekata se odavno ne koristi i izloženi su zubu vremena. Rješenja o rušenju su uručena svim vlasnicima objekata bez izuzetka i neki od njih su se žalili na rješenja o rušenju.

 

 

Nadležni u Sekretarijatu za inspekcijske poslove opštine Pljevlja navode da su vlasnicima u skladu sa zakonom dali rok da sami uklone svoje privremene objekte da se ne bi izlagali dodatnim troškovima angažovanja pravnih subjekata koji se bave i rušenjem takvih objekata.

Uklanjanje ostalih privremenih objekata će se u ovoj ulici nastaviti po sili zakona ako vlasnici ostalih privremenih objekata ili njihovi naslednici u predviđenom roku dobrovoljno ne sruše privremene objekte. U tom slučaju odrediće se novi rok za rušenje ali o trošku vlasnika privremenih objekata.

 

izvor: pvinformer.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

CRKVA SVETE PETKE

130 MEDICINSKIH SESTARA/TEHNIČARA IZ PLJEVALJA U ODBRANI SVETINJA

Prvi u svojoj profesiji u Crnoj Gori ustali u odbranu Crkve 130 MEDICINSKIH SESTARA/TEHNIČARA IZ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *