nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Nedeljni kolaž – od nemara do zimnice

Nedeljni kolaž – od nemara do zimnice

Dani kasnog ljeta u Pljevljima donose miris jeseni. Jučerašnji dan je bio pun dešavanja a posledice se osjećaju i danas, posebno na seoskom području. Usled jakog vjetra polomljeno je preko 50 drvenih stubova i kompletno seosko područje bilo je ostalo bez napajanja električnom energijom. U toku dana većina je dobila električnu energiju.

požar

Jak vjetar napravio je ekološki incident jer je predio iznad deponije pepela i šljake Maljevac bio prekriven oblakom prašine. Deponija nije zaštićena vodenim ogledalom i po ko zna koji put prašina se širila gradom. Jak vjetar juče je rastjerao PM 10 čestice, koje nisu prešle 40 mg /m3, ali na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine nedostupan je podatak o prisutnosti sumpor-dioksida u vazduhu.

pozar 3

Grada je bilo malo u pravcu Brvenice.

Pljevaljski vatrogasci su juče  koristili četiri vatrogasna kamiona i uspješno lokalizovali požar na Potrlici koji je prijetio da pređe asflatni put i zahvati šumski pojas oko grada, a prijetio je i drobiličnom postrojenju Rudnika uglja. Uspješnom akcijom vatrigasaca nije bilo materijalne štete.

prasina5

Sugrađani koji vole domaće proizvode jučerašnji dan iskoristili su za spremanje zimnice. Miris barenih paprika i pekmeza širio se nekim dvorištima

pekmez

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.