ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Nevena Tomić učestvuje u međunarodnom programu iz medijske pismenosti

Nevena Tomić učestvuje u međunarodnom programu iz medijske pismenosti

Profesorica engleskog jezika iz gimnazije „Tanasije Pejatoviić“ Nevena Tomić, odabrana je, na konkursu Američkog savjeta za međunarodno obrazovanje, za učešće u programu iz medijske pismenosti  „Razgovori o razmjeni medijskog obrazovanja: Zapadni Balkan“, koji organizuju Američki savjeti za međunarodno obrazovanje, Balkanski fond, kroz jedan od projekata njemačkog Maršalovog fonda SAD i Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.

Pripremne aktivnosti i izrada kurikuluma, na osnovu kog se izvodi obuka iz medijske pismenosti za studente univerziteta u regionu, su sprovedene u novembru i decembru, a u toku je obuka studenata. Mentorstvo studentima će se vršiti u predstojećem periodu. Nakon treninga, studenti će vršiti obuku za učenike srednjih škola, pod mentorstvom pomenutih nastavnika.  Projekat se završava u junu ove godine.
„Ciljevi programa su sprečavanje dezinformacija i propagande, širenje medijske pismenosti, rušenje predrasuda i jačanje saradnje u oblasti kulture i obrazovanja u regionu. U programu učestvuje trideset nastavnika iz šest zemalja regiona, podijeljenih u grupe od šest učesnika – po jedan iz svake zemlje“, navodi se na fejsbuk profilu Gimnazije.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rudar danas protiv Sutjeske

Fudbaleri Rudara danas sa početkom od 19h dočekuju ekipu Sutjeske u okviru posljednjeg kola Prve …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.