sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Ni SDP neće na konsultacije kod Đukanovića

Ni SDP neće na konsultacije kod Đukanovića

Socijaldemokratska partija (SDP) neće prisustvovati konsultacijama u vezi sa datumom održavanja parlamentarnih izbora, koje je za sjutra zakazao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

 

Predsjednica Draginja Vuksanović Stanković navela je da bi SDP Đukanovićev poziv na konsultacije o određivanju datuma parlamentarnih izbora pozdravio da je tom pitanju prethodio završetak dijaloga koji je pokrenuo predsjednik Vlade o ukupnom društvenom i političkom ambijentu koji prati održavanje izbora, sa ciljem kreiranja neophodne političke, kao i ukupne društvene stabilnosti.Ona je kazala da je više nego očigledno da je datum održavanja parlamentarnih izbora već određen u internim političkim konsultacijama sa vladajućom partijom.

„Cijenim da naš razgovor na tu temu ne bi mogao da promijeni već donijetu odluku“, navela je Vuksanović Stanković u odgovoru Đukanoviću.

Konsultacije povodom određivanja datuma parlamentarnih izbora, koje je inicirao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, biće održani sjutra u vili Gorica.

Đukanović je uputio poziv predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija

Konsultacijama će prisustvovati predstavnik Demokratske partije socijalista, predsjednici Socijaldemokrata Ivan Brajovic, Bošnjačke stranke Rafet Husović, Liberalne partije Andrija Popović i Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović,.

Na konsultacije kod Đukanovića doći i predstavnici albanskih partije Hazif Cungu, Nik Đeljošaj i Mehmet Zenka.

Iz opozicinih Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije, Demosa, poručili su da neće prisustvovati konsultacijama.

Izbori za odbornike i poslanike održavaju se najkasnije 15 dana prije isteka izbornog perioda odbornika, odnosno poslanika kojima teče mandat.

Od dana raspisivanja izbora do održavanja izbora odbornika, odnosno poslanika ne može proteći manje od 60 ni više od 100 dana.

Izvor: Vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vraneš kod Vučića: Dobri odnosi dvije države najveći interes Pljevljaka

Vraneš je zahvalio na naporima koje čini rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Vučićem, kako …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.