nedelja , jul 3 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Komemorativna sjednica povodom smrti Đorđija Džuverovića – Njegovi ljudski kvaliteti biće svetionik savremenog sistema vrijednosti u Crnoj Gori

Komemorativna sjednica povodom smrti Đorđija Džuverovića – Njegovi ljudski kvaliteti biće svetionik savremenog sistema vrijednosti u Crnoj Gori

„Rijetki su ljudi  poput Đorđija Džuverovića za koje i politički protivnici imaju samo riječi hvale. Pljevlja danas ispraćaju, na vječni počinak, jednog od najistaknutijih i najzaslužnijih svojih građana. Čitav njegov život bio je izatkan dobrim djelima i brigom za dobro drugih a posvećenost radu i temeljan pristup svim pitanjima bili su osnov njegove blistave poslovne i partijske karijere. Džuverović se nije bavio politikom sve do prekretnice kuda treba da ide Crna Gora i odlučio je za evropske i evroatlasnke integracije i za Demokrtasku parijju socijalista“, kazao je Žarko Dragašević obraćajući se danas na komemorativnoj sjednici, u sali Skupštine opštine Pljevlja, u ime poslovnih saradnika i partijskih prijatelja .

Dragašević je kazao da je Džuverović nenametljivo i odvažno, vedrog duha, blage ali odlučne naravi, uvijek bio spreman da pomogne porodici, prijateljima, svom gradu i Crno Gori a da je na planu vjerskog i nacionalnog sklada u Pljevljima Džuverović dao nemjerljiv doprinos u obnovi manastira Svete Trojice i Husein pašine džamije, da je značajno unaprijedio društveni standard sugrađana izgradnjom Sportske dvorane „Ada“ i rekonstrukcijom Motela „Vodice“.

Izraze saučešća porodici Đorđija Džuverovića (1941-2022) uputio je predsjendik opštine Rajko Kovačević  i pozvao prisutne da minutom ćutanja odaju počast dugogodišnjem direktoru Rudnik uglja i predsjedniku OO DPS, koji je 40 godina bio na svim važnijim državnim i privrednim funkcijama.

Đorđije Đokica Džuverović bio je stameni oslonac svoje porodice, jedan od najboljih sinova Pljevalja, viđeni društveno politički-radnik i jedan od najpouzdanijih saboraca DPS, kazao je Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore, ističući da je Džuverović u teškim i složenim vremenima, kakave su bile protekle decenije, svoj društveno-politički angažman obavljao posvećeno i u skladu sa svojim poimanjem života – dostojanstveno, časno, odgovorno i pošteno, da je bio omiljen među građanima a vrata njegove kancelarije bila su otvorena za sve.

„Bio je čovjek nepokolebljivo čvrstih uvjerenja, neko kome se vjerovalo i jedna od onih osoba koju morate poštovati i onda kada se ne slažete sa njima. Dao je značajan doprinos razvoju savremenog crnogorskog društva. Pamtićemo ga kao jednog od najčasnijih privrednika i političara, čovjeka čiji dignitet i integritet nije moglo dovesti u pitanje ni zlo vrijeme koje živimo. Nastavićemo da idemo stazama kokje je utabao naš dragi Đorđe i stremićemo ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Danas, svi zajedno postajemo svjesni praznine koja ostaje iza njega a njegovi ljudski kvaliteti biće svetionik savremenog sistema vriednosti u Crnoj Gori“,  kazao je Bogdanović dodajući da su građani Pljevalja i Crne Gore Džuveroviću, kao malo kom pojedincu, na svakom mjestu iskazivali poštovanje za odgovoran rad, doprinos razvoju Pljevalja ali i ukupan način života.

Bogdanović je zahvalio na svemu što je Džuverović uradio za Pljevlja i Crnu Goru a porodici Džuverović kazao da dijele njihovu tugu, porčujući „imate koga da žalite, sa ponosom i dostojanstveno, baš kakav je bio naš Đorđe, uz vas su Pljevlja i Crna Gora“.

Đorđe Džuverović je bio diplomirani inženjer mašinstva, bio je član predsjedništva DPS. Svoj radni vijek počeo ej kao stipendista a ksnie i zaposleni „Velimira Jakića“. Radio jje u „Monteru“ iz kojeg prelazi u Rudnik uglja, u kome je prošao sve poslove od referenta do generalnog direktora i predsjednika Odbora direktora, u kojem je radio do odlaska u penziju sa 42 godine radnog staža.

Komemorativna sjednica povodom smrti Đorđija Džuverovića
Komemorativna sjednica povodom smrti Đorđija Džuverovića

IMG_20220514_091426 IMG_20220514_090833 IMG_20220514_090825 IMG_20220514_090958 IMG_20220514_091918

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crkva-sv-Kozme-i-Damjana-osvecenje

Poziv na proslavu hramovne slave Sv. Kozme i Damjana u Strahovom Dolu

Slava crkve Svetih Kozme i Damjana, u Strahovom Dolu proslaviće 14. jula hramovnu slavu. Jutarnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *