sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / „Norveška za vas“: Produžen rok za prijavu projekata do 20.septembra

„Norveška za vas“: Produžen rok za prijavu projekata do 20.septembra

norveska_za_vas_logo

 

 

 

 

 

 

 

Rok za prijavu projekata u okviru Javnog poziva za preduzetnike, mikro i mala preduzeća za dobijanje bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške kroz projekat „Norveška za vas“, produžen je do 20. septembra 2019. godine. U okviru ovog poziva, Kraljevina Norveška je izdvojila 350.000 evra za privredne aktivnosti koje će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta u 16 opština obuvaćenih projektom, a vrijednost podrške može biti od 5.000 do 10.000 eura.

Javni poziv ima za cilj da poveća mogućnosti za zapošljavanje u nerazvijenim područjima Crne Gore kroz razvoj privatnog sektora stvaranjem novih radnih mjesta. Poziv je namjenjen preduzetnicima, mikro i malim preduzećima orijentisanih ka proizvodnji i uslugama iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Cetinja, Danilovgrada, Gusinja, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Petnjice, Plava, Pljevalja, Rožaja, Šavnika, Ulcinja i Žabljaka. Uz produžetak roka za prijavu, poziv je proširen i na sve privrednike i preduzeća, koji su registrovani u periodu od  1. maja 2009. do 1. maja 2019. godine. Svi detalji poziva dostupni su na sajtu projekta www.norveskazavas.me.

Dodatne informativne sesije, na kojima će predstavnici projekta „Norveška za vas – Crna Gora“ pružati zainteresovanima sva pojašnjenja i dodatne informacije, biće održane početkom septembra 2019. prema sledećem rasporedu:

Utorak, 3. septembar 2019 – Cetinje, Biznis centar u zgradi nekadašnje fabrike „Košuta“ (Bulevar crnogorskih heroja bb), u 10 časova;

Srijeda, 4. septembar 2019 – Žabljak,  Opština Žabljak (Trg durmitorskih ratnika 1), u 11 časova;

Četvrtak, 5. septembar 2019, Mojkovac, Opština Mojkovac, Multimedijalna sala, (Trg Ljubomira Bakoča bb),  u 11 časova;

Petak, 6. septembar 2019, Andrijevica, Opština Andrijevica (ul. Branka Deletića bb), u 10 časova.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza Uprava lokalnih javnih prihoda u saradnji sa Službom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.