nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Nova organizacija rada u Bolnici i povratak više specijalizanata

Nova organizacija rada u Bolnici i povratak više specijalizanata

Sudeći po novoj organizaciji posla, konačno dolaze bolji dani za Opštu bolnicu Pljevlja  a posebno za pacijente. Ohrabrujuća je vijest da u Pljevljima trenutno ima 10 slobodnih mjesta u Kovid stacionaru I na Infektivnom odjeljenju. Kako nezvanično saznajemo, doktorka Nataša Božović, specijalista radiologije, imenovana je za medicinskog direktora ustanove. Novi direktor Opšte bolnice dr Saša Grbović uvodi novi sistem rada u kovid stacionaru, koji podrazumijeva da u drugoj smjeni ordinira jedan ljekar a da u pripravnosti ima internistu , ukoliko se ukaže potreba. Ono što je novina jeste da će vizitu obavljati bar dva ljekara,i to, pored ordinirajućeg, internista i infektolog, kako bi se na najbolji način sprovelo liječenje pacijenata. Do sada je sav ovaj posao obavljao jedan ljekar, dr Mirha Hasanbegović.

Takođe, novi menadžment je najavio staru praksu obavljanja kolegijuma ljekara jednom nedeljno, koju je prethodni direktor Erduan Lalović ukinuo.

Nesporno je da Bolnici nedostaje ljekara, ali zaposleni sa kojima smo razgovarali, vjeruju da će novi sistem rada, prvenstveno bolja organizacija rada dopinijeti kvalitetnijem liječenju i manjem nezadovoljstvu pacijenata. I dalje je veliki problem organizacija rada na Internom odjeljnju gdje je petoro specijalista na  bolovanju, neki I na dužem.  Od 21 specijilizanta Opšte bolnice  vratiće se bar pet specijalizanata za rad u Bolnici, koji će pomagati u Kovid stacionaru i na  Internom odjeljenju.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Posle 30 godina u Pljevljima ce biti odrzano takmicenje Prvi glas Pljevalja …

Posle 30 godina u Pljevljima ce biti odrzano takmicenje Prvi glas Pljevalja …Dvije veceri polufinale …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.