četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Novembar bogat kulturnim i zabavnim sadržajima

Novembar bogat kulturnim i zabavnim sadržajima

Organizatori ovogodišnjih “Novembarskih svečanosti” najavili su bogat i kvalitetan program. Članovi savjeta “Novembarskih svečanosti“ Mesrudin Halilović, Đina Bajčeta i Dragan Paldrmić na konferenciji za štampu koja je održana 27. oktobra kazali su da će tokom novembra biti prikazano ukupno 16 različitih sadržaja, a u programu manifestacije učestvovaće sve tri kulturne ustanove grada. Osim programa koji je dio koncepta lokalne ustanove planiran je i niz gostujućih programa, kao i sadržaji u kojim učestvuju naši sugrađani.

– Muzičkim hepeningom “Novembar u notama” 2. novembra počinju “Pljevaljske novembraske svečanosti, dok će sledećeg dana biti održano veče stend ap komedije Ivana Tomića. Za 5. novembar planirana je projekcija filma “Mjesec samuraja”, 7. novembra biće izvedena dječija predstava “Kod Nojeve barke u osam”, a predstavu “Uspavana Štrecilija” najmlađi će moći da pogledaju 25. novembra. Godišnji koncert KUD-a Pljevlja održaće se 16, a KUD-a Volođa 20. novembra. Koncert “Montenegro gudačkog kvarteta” održaće se 26. novembra, a istog dana biće organizovan i memorijalni turnir u šahu. U pozorišnoj predstavi “Pogled s mosta” Pljevljaci će uživati 29. novembra – najavio je član savjeta Dragan Paldrmić.

Tokom “Novembarskih svečanosti” najavljeno je književno veče “Sabrani književni radovi Dušana Grbovića” 4. novembra, “Zavičajni susreti pisaca” 19. novembra i novo čitanje Ćamila Sijarića “Mojkovačka bitka” zakazano je za 23. novembar. Izložba slika Milana Konjovića biće organizovana 10, izložba likovnih radova i fotografija mališana iz vrtića “Eko bajka” 14, a tradicionalna izložba “Pljevaljski slikari” 21. novembra. Omaž arhitekti Baju Mirkoviću biće upriličen 30 novembra, kazala je član savjeta ovogodišnjih “Novembarskih svečanosti” Đina Bajčeta.

Na Dan opštine, 20. novembra, planirano je polaganje vijenaca na spomeniku na Stražici i svečana sjednica SO Pljevlja.

img_1874

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zvezdin karavan 1. juna u Pljevljima, istog dana i humanitarni koncert

Karavan Fudbalskog kluba Crvena Zvezda dolazi u Pljevlja. Pljevaljski ogranak navijačkog kluba „Delije“ poziva vas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.