četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Novi načelnik policije Haris Đurđević, protest ispred Centra bezbjednosti

Novi načelnik policije Haris Đurđević, protest ispred Centra bezbjednosti

Danas je kolegijum Uprave policije donio odluku o kadrovskoj promjeni u pljevaljskom Centru bezbjednosti gdje je za novog načelnika imanovan Haris Đurđević, koji je do sada obavljao poslove rukovodioca Jedinice za suzbijanje opšteg i privrednog kriminaliteta. Iz Uprave policije saopštili su da će dosadašnji načelnik Dragan Slavulj biti raspoređen na druge poslove i zadatke u Upravi policije.

Dok jedni su građani putem društvenih mreža čestitaju imenovanje drugi su izašli ispred zgrade Centra bezbjednosti da protestvuju protiv takve odluke a glavni razlog nezadovoljastva je da su se „borili protiv DPS batinaša, a vi ste sada jednog od njih postavili za načelnika CB Pljevlja“.

Grupa građana uputila je otvoreno pismo premijeru Zdravku Krivokapiću, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, kao i direktoru policije Zoranu Brđanin, u kojem traže da hitno promijene odluku, jer je Đurđević, kako su naveli, u toku trajanja litija učestvovao u hapšenju i maltretiranju vjernog naroda.

-Taj inspektor je poznat po privođenju, maltretiranju, vrijeđanju i prebijanju učesnika litija. Ukoliko njega postavite građani će izaći na ulicu i blokirati CB i neće se razići dok grešku ne ispravite. Poštovani gospodine Brđanin, dođite u Pljevlja i riješite situaciju navodi se u otvorenom pismu sugrađana koji tvrde da je Đurđević na jednom od tih njihovih kolegijuma u policiji izjavio da bi situaciju sa „molerima“ i „litijašima“ riješio lako, “po metak u čelo glavnima i riješena stvar”, a kako ističu „Pljevlja nisu velika pa se sve sazna lako“.

U pismu pitaju vlast da li nastavljaju stopama onih protiv kojih su borili, pitajući  „treba li da se borimo i protiv vas koje smo doveli“. Podjsećaju na riječi predstavnika sadašnje vlasti koji su izjavili da će im „Pljevlja kao industrijski grad predstavljati nešto više nego što je predstavljao DPS-u i njihovim pljačkašima“.

Od načelnika Đurđevića zatražili smo komentar na tvrdnje sugrađana da ih je tokom litija hapsio, batinao i prijetio na kolegijumu, te pitali za njegovu poruku svim sugrađani ma nakon imenovanja. Odgovor očekujemo.

Foto Mikica Ostojić

Protest ispred Centra bezbjednosti, zbog izbora novog načelnika CB
Protest ispred Centra bezbjednosti, zbog izbora novog načelnika CB

FB_IMG_1618851385696

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kod Šavnika uhapšen Pljevljak zbog droge

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga su zajedno sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.