subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Novo ruho nagrizaju rupe

Novo ruho nagrizaju rupe

 

Jednogodišnje uživanje u gradskim ulicama bez rupa završeno je krajem ljeta. Svi napori i dobra volja lokalne vlasti da sugrađani vide kako bi grad izgledao u „normalnom“ izdanju, nažalost, završeni su. Svakoga dana neka ulica dobija nove-stare rupe i zakrpe koje podsjećaju na dubinu problema u postojećoj infrastrukturi. Ono što je zabrinjavajuće je kopanje u ulicama gdje je rađena kompletna rekonstukcija podzemne mreže, koja je trajala mjesecima, kao što je slučj u ulici Vuka Kneževića. Jedina ulica koja nakon kompletne rekonstrukcije nije doživjela ponovno kopanje je Voja Đenisijevića. Od lokalnih vlasti nismo dobili odgovor u koliko sređenih  ulica su imali intervencije i po kom osnovu ali izrezan asfalt zna da zjapi danima, čekajući mašine. Čak pored puta stoje i ostaci izrezanog asflata.

Kiša u Principovoj

Sugrađani iz samog centra grada, koji žive u najkraćoj Ulici Gavrila Principa u gradu, godinama unazad su nezadovoljni što ni jedna lokalna vlast nije asfaltirala, kažu, 250m2 izbušene ulice po kojoj ne mogu da se kreću kada ima padavina jer imaju malo jezero od ulice. Iz lokalne uprave odgovorili su nam da su zahtjev za sfaltiranje dostavili kasno i uputili su ih da to urade na vrijeme u 2018. godini. Građani ne mogu da shvate kako se radi na uređenju centra a Principova ulica nikada nema prioritet. U prošloj i ovoj godini iz lokalnog Budžeta i od Direkcije za javne radove Crne Gore utrošeno je 550.000 evra za presvlačenje oko 40,5 hiljada metara kvadratnih u 41 ulici.

Principova

Industrijski centar Crne Gore preko u  sekundarnoj mreži ima oko osam kilometara pocinkovanih cijevi čija starost prelazi 30 godina. Trećina pljevaljskog vodovoda izgrađena je od azbestno-cementnih cijevi, čija je upotreba je odavno zabranjena u EU, bušnu mrežu koja stvara 70 odsto gubitaka vode a do kraja godine trebalo bi da završi izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda, vrijedan oko šest miliona evra. Građani muku muče sa finansiranjem lokalnih preduzeća, pa četvoročlana porodica za mjesec dobije račun za potrošnju 34 kubika vode.

kopanje četvrti put u 2017.

Radnici „Vodovoda“ vrijedno rade na otklanjanju kvarova. Po riječima sugrađana iz Ulice tanasija Pejatovića, u Bajića sokaku, četvrti put ove godine kopaju na istom mjestu pokušavajući da saniraju problem curenja iz vodovodne mreže.

Nikole Pašića

Podgorička

Opširnije u broju od 1.novembra 2017.

od Jalije do Milet baste

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza Uprava lokalnih javnih prihoda u saradnji sa Službom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.