nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Nuhodžić: Neće biti tolerancije za nepoštovanje mjera samoizolacije i karantina

Nuhodžić: Neće biti tolerancije za nepoštovanje mjera samoizolacije i karantina

Borba protiv virusa KOVID19 zahtijeva naše zajedništvo i odgovornost. Neće biti tolerancije za nepoštovanje mjera samoizolacije i karantina, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

 “Zdravlje i životi ljudi su naš prioritet. Svi zajedno moramo učiniti sve što je u našoj moći da spasimo svaki ljudski život”, istakao je ministar u video poruci objavljenoj na Twitter nalogu Vlade.

Vlada Crne Gore

@VladaCG

Ministar @MupCg Mevludin Nuhodžić: Borba protiv zahtijeva naše zajedništvo i odgovornost. Neće biti tolerancije za nepoštovanje mjera samoizolacije i karantina. Prekršioci će biti sankcionisani bez izuzetka!

Embedded video

See Vlada Crne Gore’s other Tweets

Kako je dodao, to nije samo odgovornost države i institucija sistema.

“To je odgovornost svakog od nas. Vladi je na prvom mjestu zdravo i bezbjedno društvo. Ali budite i vi sebi na prvom mjestu”, apelovao je Nuhodžić na građane.

Samo tako, kazao je, mogu zaštititi sebe, svoju djecu, porodicu, prijatelje…

“Sve granice su ovorene za crnogorske državljane, ali je 14-odnevni karantin obavezna mjera i vaša moralna i zakonska obaveza, kako biste zaštitili vaše i živote vaših porodica”, naglasio je ministar.

Zato, istakao je, zahtijevaju od građana da poštuju odluke države i zdravstvenih organa, da se odgovorno odnose prema zdravstvenim radnicima i zaposlenima u institucijama koje opslužuju karantinske objekte.

“Posebno apelujem na građane koji su u samoizolaciji da se strogo pridržavaju propisanih pravila. Nije lako, ali je neophodno, i želim im se zahvaliti na odgovornom ponašanju, jer time štite i sebe i druge”, dodao je Nuhodžić.

Policija svakodnevno provjerava sprovođenje mjera samoizolacije.

“Svi oni koji ne poštuju te mjere biće sankcionisani bez izuzetka. Svaki pojedinac je odgovoran za društvo u kojem živi i samo zajedničkim naporom možemo se boriti protiv korona virusa. Poštujte svoje živote, a i napore države da budete zdravi”, poručio je Nuhodžić.

izvor: cdm.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG_20220119_103148

Bogojavljenje u Pljevljima za krst časni 35 vjernika se pogružavalo

  Pljevaljski  pravoslavni vjernici hrišćanski praznik Bogojavljenje, ove godine na minus devet stepeni celzijusa, dočekli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *