ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Nuhodžić: Nećemo tolerisati nijedan oblik nasilja nad ženama

Nuhodžić: Nećemo tolerisati nijedan oblik nasilja nad ženama

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je žrtvama porodičnog nasilja da nijesu same i da neće biti bez zaštite policije.

 

“I u ovim teškim i izazovnim trenucima borbe sa koronavirusom, država neće tolerisati nijedan oblik nasilja nad ženama. Bez obzira na mjere samoizolacije i ostanak kod kuće, žene nijesu zaboravljene i prepuštene same sebi”, poručio je Nuhodžić.

Policijski službenici u svim slučajevima nasilja u porodici, kako kaže ministar, postupaju hitno i bez odlaganja. Na svaku prijavu nasilja, policija odgovorno i pravovremeno reaguje, poručuje Nuhodžić.

“Još jednom, upućujem apel svim građankama i građanima Crne Gore da nam, kao i do sada, budu partneri koji će svoja saznanja o nasilju u porodici prijavljivati na broj 122 koji je dostupan 24h, a žene čiji dom nije sigurno utočište želim da ohrabrim da prijave nasilnike, jer nijesu same. U svakom trenutku, mogu se osloniti na policiju da će biti zaštićene”, ističe Nuhodžić.

Za nasilje, kako ističe ministar, nema opravdanja niti u jednoj situaciji i, kako dodaje, svako nasilje biće sankcionisano.

“Zato zajedno pomozimo da svima dom bude mjesto sigurnosti, a ne mjesto straha – Prijavimo nasilje! Podržimo kampanju #BezbjednaDoma, koju su pokrenuli Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava policije i nevladine organizacije”, zaključio je Nuhodžić.

.
izvor: RTCG.ME

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Konkurs za ucesnike Inzenjerske skole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom”KSAN poziva sve zainteresivane ucenike da se prijave na konkurs za besplatnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.