ponedeljak , novembar 29 2021
Početna / Vijesti / Društvo / NVO Breznica: Psi lutalice skrnave islamsko groblje u Pljevljima

NVO Breznica: Psi lutalice skrnave islamsko groblje u Pljevljima

Predstavnici Ekološkog društva „Breznica“ upozoravaju da napuštene životinje, u prvom redu psi, stvaraju brojne nevolje. Iz “Breznice” u prvi plan stavljaju to što su napušteni psi kao svoja staništa izabrali stara i zatvorena groblja i što po njima razvlače ostatke raznoraznog otpada. Naglašavaju da je u prvom redu ugroženo Islamsko groblje u neposrednoj blizini gradske bolnice.

Imamo situaciju da napušteni psi pronalaze hranu u krugu bolnice. Potom veći dio dana provode unutar groblja koje se nalazi odmah do bolničkog kruga. Tu se okupljaju čitavi čopori pasa, koji po groblju razvlače ostatke smeća tako da se stvara jako ružna slika – kaže izvršni direktor ED „Breznica” Milorad Mitrović i pojašnjava da takve scene urušavaju izgled čitavog grada. On navodi da je slična situacija i sa pravoslavnim starim grobljem na Varoši.

Postoje slučajevi da psi često i skrnave grobove, odnosno da rove zemlju. Sve je to jako ružno – kaže Mitrović i apeluje na opštinske službe da preduzmu konkretne mjere i da napuštene životinje uklone sa ovih površina.

On kaže da se ovim otkriva još jedna ružna slika, odnosno činjenica do lokalna uprava dovoljno ne vodi računa o zatvorenim grobljima.

Da su groblja adekvatno ograđena i zaštićena u njih nebi ulazile napuštene životinje. Sada imamo situaciju da psi često istrčavaju iz Islamskog groblja i napadaju pacijente u krugu bolnice – kaže Mitrović.

Iz „Komunalnih usluga“ su već ranije saopštili da oni sve preduzimaju da uklone napuštene pse sa ulica, ali da su kapaciteti njihovog skloništa ograničeni i da se može smjestiti oko 110 pasa.

 

izvor: dan.co.me

   

  About Pljevaljske Novine

  Pogledajte i

  eu

  Sedam eura za ulazak u EU

  Građani Crne Gore jednom u tri godine moraće da plate naknadu za putovanja u zemlje …

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *