subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / NVO „Legalis“ promoviše ribolovni i ruralni turizam u opštini PLjevlja

NVO „Legalis“ promoviše ribolovni i ruralni turizam u opštini PLjevlja

 

 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore konačno treba da u svoju turističku ponudu uvrsti i opštinu Pljevlja kao turističku destinaciju, i da na bolji, ozbiljniji i kvalitetniji način vrši njenu promociju jer Opština Pljevlja ima možda i najbolje pontecijale za razvoj ruralnog turizma na sjeveru.

U kontekstu postojećih prirodnih uslova, može se nesumnjivo potvrditi da opština Pljevlja iako  prepoznata samo kao industrijski centar ima  kapacitet za razvoj diverzifikovanog proizvoda u oblasti ruralnog turizma, pri čemu su neki od njih već napredovali u tržišnoj komercijalizaciji (npr. rafting,  zip line). Iako neki od proizvoda još uvijek nijesu razvijeni kao posebni, ali postoje u obliku aktivnosti, evidentno je da se proizvodi koji iniciraju razvoj ruralnog turizma u Opštini Pljevlja  pripadaju oblasti  turizma bazira na aktivnostima u prirodi (ribolov, biciklizam, pješačenje), rekao je Miloš Ostojić, direktor pljevaljske NVO “Legalis” koji je, u okviru projekta” Održivi razvoj ribolovnog turizma u Pljevljima”, uradio promo video spot o “Fly fishingu na rijeci Ćehotini”, odnosno o promiciji ribolovnog turizma u Pljevljima.

Značaj ovog projekta je veliki sa aspekta razvoja ribolovnog turizma u opštini Pljevlja, kao novog  brenda opštine, a što će doprinijeti povećanju broja posjeta turista, kao i povećanju broja preduzetnika u oblasti ruralnog turizma tj. ribolovnog turizma, broja turista koji koriste ribolovnu turističku ponudu, ali i ukupnog broja noćenja i ugostiteljskih usluga, naročito na ruralnom području opštine. Ova turistička grana ima veliki pontecijal u našoj opštini, te stoga se mora ozbiljnije pristupiti promovisanju ovog vida turizma.

Promo video spot o ribolovnom turizmu u Pljevljima je urađen u okviru projekta “Održivi razvoj ribolovnog turizma u Pljevljima”koji sprovodi Nvo “Legalis”, a koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finasira Evropska Unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Pljevlja, Tivat, Kotor, Nikšić i Podgorica.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prognoza za vikend: Danas sunčano, u nedjelju moguća kiša

U Crnoj Gori danas će biti toplo i sunčano. Na sjeveru će jutro biti svježe, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.