sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / NVU „Inkluzija“ realizovala radionici o pravilnoj komunikaciji u svakodnevnom životu, s posebnim akcentom na komunikaciju prema OSI

NVU „Inkluzija“ realizovala radionici o pravilnoj komunikaciji u svakodnevnom životu, s posebnim akcentom na komunikaciju prema OSI

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE
o realizovanoj radionici o pravilnoj komunikaciji u svakodnevnom životu, s posebnim akcentom na komunikaciju prema OSI

Udruženje za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju – NVU „Inkluzija“ iz Pljevalja 30.marta 2023.godine, u saradnji sa partnerom na projektu, NVO “Čarobni prsti”, realizovalo je radionicu o pravilnoj komunikaciji u svakodnevnom životu, s posebnim akcentom na komunikaciju prema OSI. Radionica je realizovana za učenike po IROP-u ruralnog područja opštine Pljevlja, njihove drugare iz odjeljenja(odnosno, za učenike 2 – 6. razreda matične JU OŠ”Mihailo Žugić” Odžak), nastavnike i asistente.
Realizacijom radionice je dat doprinos poboljšanju informisanosti OSI, njihovih asistenata, drugara i nastavnika opštine Pljevlja o pravilnoj i lijepoj komunikaciji u svakodnevnom životu, s posebnim akcentom na komunikaciju prema OSI.
Ova aktivnost dio je projekta “Promocija i primjena pravilne i lijepe komunikacije “, koji je podržala Opština Pljevlja, a koji NVU Inkluzija implementira od decembra 2022. do maja 2023.godine.
Opšti cilj projekta je doprinos unapređenju i poboljšanju položaja OSI na teritoriji opštine Pljevlja.
Specifični cilj projekta je promocija i primjena pravilne i lijepe komunikaciji u svakodnevnom životu, s posebnim akcentom na komunikaciju prema OSI.
U okviru pomenutog projekta, pored radionice, do sada je NVU Inkluzija realizovalo pripremu i izradu plakata i vodiča o pravilnoj komunikaciji u svakodnevnom životu, s posebnim akcentom na komunikaciju prema OSI. U aprilu se planira realizacija inkluzivnog dana „KOMUNICIRAJ INKLUZIVNO“, kao i sprovođenje istraživanja o komunikaciji i potrebama OSI.
Aktivnostima projekta vrši se promocija i primjena jednakosti prava i nediskriminacije lica sa invaliditetom i principa univerzalnog dizajna, preventivno se djeluje i spriječava pojava vršnjačkog nasilja, doprinosi razvoju socijalizacije, samopouzdanja, kreativnosti, komunikacijskih, likovnih i fizičkih sposobnosti i vještina, te povećavaju lični potencijali OSI.
Za dodatne informacije molimo Vas da se obratite:
Čedomirka Vujanović, koordinatorka projekta
068 713 731 ili na: nvoinkluzija@gmail.com
FB stranica: NVU „Inkluzija“

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Spajić: Došli smo do održivog rješenja sa Sindikatom prosvjete

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.