sreda , 30 novembra 2022
Početna / Uncategorized / OB Pljevlja : U uslovima u kojima se zdrastveni sistem bori protiv epidemije korona virusa krajnje je neodgovorno širiti neistine i dezinformacije

OB Pljevlja : U uslovima u kojima se zdrastveni sistem bori protiv epidemije korona virusa krajnje je neodgovorno širiti neistine i dezinformacije

Saopštenje za javnost menadžmenta JZU Opšte bolnice Pljevlja

U cilju istinitog informisanja ,a  povodom spekulacija i dezinformacija koje su se pojavile u javnost i  na društvenim mrežama u vezi sa tretmanom kovid pacijenata u OB Pljevlja,  imamo obavezu da stručno i pravovremeno informišemo javnost.

Opšta Bolnica Pljevlja je u kovid sistemu bolnica ,namjenjena za liječenje i hospitalizaciju pacijenata zaraženih infekcijom covid-19 koji  ispoljavaju  laku i srednje tešku kliničku sliku .

Pacijenti sa blagim simptomima i bez osnovnih hroničnih oboljenja – kao što su respiratorne ili kardiovaskularne bolesti, hronične bolesti bubrega ili imunokompromitirajuća stanja koja pacijenta stavljaju u povećan rizik od razvoja komplikacija – mogu se liječiti u kućnim uslovima pod nadzoromi u komunikaciji ljekara sa primarnog nivoa zdravstvene zaštite tj. Doma zdravlja.

Pacijenti upućeni na liječenje u kućnim uslovima unaprijed dobijaju upustva kojih treba da se pridržavaju kao i kako da potraže pomoć ako razvilu teže simptome bolesti. Komunikacija pacijenta sa pružaocima zdravstvenih usluga tj izabranim ljekarom  treba da postoji tokom cijelog vremena dok traje liječenje oboljelog. Tretman oboljelih od korona virusa određen je  smijernicama i  preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i u skladu sa trenutno aktuelnom epidemiološkom situacijom.

U uslovima u kojim se zdrastveni sistem sa velikim naporima bori protiv epidemije korona virusa krajnje je neodgovorno širiti neistine i dezinformacije koje stvaraju pogrešnu sliku o zdravstvenim radnicima koji odgovorno i časno rade svoj posao.

 

 

Menadžment JZU Opšte bolnice Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Svečana večera za pljevaljske poljoprivrednike

Šesti tradicionalno druženje pljevaljskih poljoprivrednika, u organizaciji firme za proizvodnju stočne hrane „Patent“, upriličeno je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.