ponedeljak , 25 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Obuka „Upravljanje projektnim ciklusom“ za NVO

Obuka „Upravljanje projektnim ciklusom“ za NVO

Opština Pljevlja i projekat ReLOaD pozivaju nevladine organizacije iz Pljevalja na obuku pod nazivom ,,Upravljanje projektnim ciklusom„, koja će se održati u Sali Skupštine Opštine Pljevlja, od 29. novembra – 1. decembra ove godine.

Obuka se održava u sklopu Konkursa nevladinim organizacijama za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) na području Opštine Pljevlja.

Konkurs i relevantnu dokumentaciju za finansiranje projekata NVO možete pronaći na www.pljevlja.me. Kao što je Konkursom predviđeno, 23. novembra 2018. godine od 12:00 – 13:30 časova, u Sali Skupštine opštine Pljevlja biće održan Info dan, gdje će se bliže predstaviti pravila Konkursa, a nakon toga na istoj lokaciji  29. novembra 2018. godine od 12 sati i “Dan otvorenih vrata”, nakon čega će se za sve zainteresovane održati i obuka za Upravljanje projektnim ciklusom. Ova obuka ima za cilj da pomogne zainteresovanim NVO da se što bolje pripreme za kreiranje/pisanje  i vođenje projekata kojima bi aplicirali na ReLOaD Konkurs.

U prilogu možete naći nacrt Programa obuke.

Na obuci će se raditi na konkretnim projektnim idejama za svaku organizaciju pojedinačno, pa je neophodno da predstavnici NVO dođu sa unaprijed pripremljenim problemom (projektnom idejom), koja je u vezi sa prioritetnim oblastima objavljenim u konkursu, kao i sa podacima o strateškim dokumentima koji su u vezi sa tim problemom (projektnom idejom).

Nakon trodnevne obuke, za učesnike će biti obezbijeđena mentorska podrška u cilju što bolje pripreme projektnog prijedloga.

Poželjno je da na obuci učestvuju dva polaznika iz iste (jedne) NVO.

Molimo vas da vaše učešće na obuci potvrdite do ponedjeljka, 26. novembra do 12:00, na e-mail adresu: sanja.djondovic@pljevlja.co.me .

Projekat Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) je počeo sa realizacijom 1. februara 2017. godine u šest teritorija ovog regiona, i trajaće tri godine. ReLOaD je finansiran od strane Evropske unije iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i pet lokalnih samouprava koje su obuhvaćene programom. U fokusu ReLOaD projekta je jačanje partnerstava između lokalnih samouprava i civilnog društva na području Zapadnog Balkana primjenom modela transparentnog projektnog finansiranja organizacija civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave, usmjerenog ka većem građanskom učešću u procesima donošenja odluka i unapređenju pružanja usluga u lokalnim zajednicama. Projektne aktivnosti koje će se realizovati u Crnoj Gori odnose se na jačanje kapaciteta pet lokalnih samouprava koje su odabrane za učešće u projektu (Pljevlja, Nikšić, Podgorica, Tivat, Kotor).                                                                                         

                                                                                                                                                                        S E K R E T A R

                                                                                                                                                                    Mersudin Halilović

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Održana konferencija za medije menadžmenta Vodovoda o teškoj finansijskoj situaciji u preduzeću

Menadžment lokalnog preduzeća „Vodovod“ je u sali Skupštine opštine Pljevlja organizovao pres na kome su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.