nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Od 20 firmi prikupljeno blizu 2.000 evra za 14 porodica

Od 20 firmi prikupljeno blizu 2.000 evra za 14 porodica

Devetnaeset pljevaljskih firmi i jedna ekspozutira banke učestvovale su u humanitarnoja akciji, NVO „Da zaživi selo“, u kojoj je prikupljeno 1.980 evra, u obliku hrane, garderobe i tehničke robe. Pomoć je upućena u 14 porodica sa seoskog i prigradskog područja.  Humanitarna akcija za djecu sa seoskog i prigradskog NVO „Da zaživi selo“ uradila je u saradnji sa JU Centar za socijalni rad za Pljevlja i Žabljak i Crvenim krstom Pljevlja.

U okviru ove humanitarne akcije učestovale su sljedeće firme:  Crnogorska komercijalna banka, DOO „Taša“, AD „Najo Commerce“, DOO Žitoprodukt, „ M M“ Market DOO, Turistička organizacija – Pljevlja, LTD Avalon, LTD Bit, Mega taxi, Obuća Minja,  Butici Exit, Legend, T&Z tekstil, Danica sport, Čili Vili i Montenegro services DOO, Ostojić Company, DOO Slavija komerc, FORS Montenegro i DOO Bahus. Dodjela vaučera za materijalno ugrožene porodice, kao i dodjela zahvalnica preduzetnicima za odgovoran odnos prema zajednici i učešće u ackiji,  obavljena je  29.12.2017. godine u prostorijama Crvenog krsta Pljevlja. Na vaučerima su bili pored sume, ispisani i nazivi radnji u kojima mogu da preuzmu hranu, garderobu i tehničku robu sa naznakom samo za potrebe djece.

-NVO „Da zaživi selo“ i NVU Djeca Crne Gore, su kroz godišnji konkurs kod Arigatou International uspjele  da obezbijede dio sredstava za realizaciju projektnih aktivnosti, a koje se odnose za  pomoć  za materijalno ugroženu djecu, to jest njihove porodice. Sredstva su uz pomoć društveno odgovornih preduzetnika našeg grada, prije svega dobrih sugrađana, nadograđena u znatnoj mjeri, tako što su kod određenih preduzetnika uplaćena sredstva za hranu, garderobu i tehniku, dok su preduzetnici svojom dobrom voljom odlučili da dodatno doniraju u obliku garederobe, hrane i tehnike u skladu sa njihovim mogućnostima, rekao je Mladen Zorić, iz NVO “Da zaživi selo”, dodajući da je pomoć koja je prikupljena tim veća kada se zna da “nismo mi jedini koji su tražili podršku za slične akcije i da se baš u tome ogleda veličina naših preduzetnika”.

Pokretači akcije su članovi NVO “Da zaživi selo” Jovana Kečina, Slađana Škrivan, Miloš Ostojić i Mladen Zorić. Oni smatraju da je uključivanje svih sektora društva u realizaciju ove akcije bio primjer dobre prakse na nivou Crne Gore, jer sami ništa ne možemo postići u mjeri u kojoj možemo zajedničkim snagama.

Zahvalnice

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Oblačno sa slabim padavinama

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa slabom kišom, na sjeveru uglavnom sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.