nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Od sjutra organizovan autobuski prevoz za Gradac i Šula

Od sjutra organizovan autobuski prevoz za Gradac i Šula

Lijepe vijesti stižu za građane MZ Šula, jer nakon dvomjesečnog prekida u autobuskom prevozu, od sjutra počinje organizovan prevoz putnika u tri termina – u 5.20 sati i 13.50 a večernji plazak je u 19.30 sati, koji će vršiti novim “Spinter“ kombijem Radulović prevoz”.

Lokalna uprava je, prošle godine, raspisala javni poziv za odabir prevoznika a iako je rok za prijavu istekao 16. Decembra, posle procedure, prevoz počinje 3.februara . Prema riječima  predsjednice MZ Gradac Olivere Despotović lokalna uprava je krajem decembra sa odabranim prevoznikom postigla dogovor ali problem je što je prevoznik tražio uplatu novca predviđenog za subvenciju, U Izvabi za “Dan” Despotoviće je istakla  da je nedostatak autobuskog prevoza dodatno otežao život u naselju Gradac, 25 km udaljeno od grada, ali da su nevolje ipak manje nego u naselju Šula, koje je 34 km udaljeno od Pljevalja.

U oba nekada razvijena rudarska naselja većinom žive staračka domaćinstva. Do Pljevalja svakodnevno putuje 13 srednjoškolaca a jedan broj učenika prati nastavu onlajn. Taksi prevoz iz Šula do Pljevalja košta 17 evra a iz Gradca 12 evra. Autobuska karta na relaciji Šula –Pljevlja koštala je 2,5, evra, iz Gradca 1,9 evra a mjesečna karta za učenike iznosila je 50 evra.

Radulović prevoz, Spinter kombi
Radulović prevoz, Spinter kombi

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Posle 30 godina u Pljevljima ce biti odrzano takmicenje Prvi glas Pljevalja …

Posle 30 godina u Pljevljima ce biti odrzano takmicenje Prvi glas Pljevalja …Dvije veceri polufinale …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.