sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Odbor direktora izabrao Veska Sekulovića za VD direktora “Vodovoda” i usvojio sanacione odluke

Odbor direktora izabrao Veska Sekulovića za VD direktora “Vodovoda” i usvojio sanacione odluke

Tročlani –krnji Odbor direktora “Vodovoda” preuzeo je odgovornost za saniranje finansijske krize u preduzeću I danas donio više odluka koje vode racionalizaciji troškova,povećanju prihoda i boljim međuljudskim odnosima, te izborom novog VD direktora, koji ih je već jednom spasio iz slične situaciije. Nakon sjednice Odbora direktora članovi Vojislav Zindović, Goran Drobnjak i Hilmo Čuturić ubjeđeni su da sa novim rukovodstvom I saradnjom sa osnivačem za godinu mogu postati preduzeće za poštovanje ali su izrazili bojazan da će ipak sve „zavisiti od političkih odluka Skupštine Opštine Pljevlja, koje opet mogu kao već nekoliko  puta do sada u poslednjih  godina zaustaviti reforme i napredak “Vodovoda“.

Za vršioca dužnosti direktora „Vodovoda“, danas je na predlog Odbora direktora, jednoglasno izabran dosadašnji pomoćnik direktora za operativno tehničke poslove Sekulić Veselin,diplomirani mašinski inženjer, koji je 2015. godine pet mjeseci obavljao istu dužnost i sprovodio sličan sanacioni plan.

-Uspio je tada pet mjeseci da isplaćuje zarade zaposlenim sa cjelokupnim porezima i doprinosima, što je jedini takav period u poslednjih 10 i više godina. Stoga je Odbor direktora za ovaj posao kao jedinog ozbiljnog kandidata predložio i izabrao Sekulića – saopštio je Odbor direktora dodajući da su na takvu odluku dobili pisano pozitivno mišljenje od strane Osnivača Opštine Pljevlja što „potvrđuje da će saradnja Društva sa Osnivačem napokon početi da se ostvaruje u punom kapacitetu“.

Na danas održanoj sjednici Odbor direktora “Vodovoda“, uz učešće resornog Sekretara sekretarijata za stambeno komunalne djelatnosti,saobraćaj i vode, je pored razrješenja starog i imenovanja novog direktora, usvojio pet odluka, u skladu sa usvojenim Sanacionim planom, koje se odnosi na obustavljanje: sponzorstava, svih vidova pomoći,osim za zaposlene radnike Društva, i članove njihove uže porodice, a u vezi zdravstvene  ili epidemiološke situacije, odbijanja 5% na zarade zaposlenim do rešavanja sporova koji su povedeni kod nadležnih sudova, izdavanja mehanizacije bez nadoknade trećim licima i pravnim subjektima i nadgledanju novih zapošljavanja radnika do realizacije postupka usvajanja sistematizacije i racionalizacije radne snage..

-Ovo je najbolja najava sledećih koraka koji se moraju odmah početi sprovoditi i to smanjenje svih troškova,povećanje prihoda,racionalizacija radne snage,analiza cijena vode u cilju smanjenja istih nakon sprovođenja mjera – navodi tročlani Odbor direktora i poručuje da je svojim radom dokazao da je bio na ispravnom putu deblokade rada Odbora direktora. Sa žaljenjem konstatuju da se sve isto moglo uraditi mnogo ranije što bi olakšalo rad na ovim sanacionim mjerama i finansijskoj konsolidaciji. Zahvalili su na konstantnoj  podršci svim radnicima i građanima i  izrazili očekivanje da će za godinu postati respektabilno preduzeće, uz pomoć novog menadžmenta i saradnje sa Opštinom Pljevlja,

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ograničenje rasta cijene peleta važiće i dalje

Vlada ima obavezu da jednom u roku od tri mjeseca preisputuje važenje odluke o ograničavanju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.