četvrtak , oktobar 1 2020
Početna / Vijesti / Društvo / ODBOR ZA ODBRANU SVETINJA: ODBORNICI, POKAŽITE DA NISTE PARTIJSKI ROBOVI

ODBOR ZA ODBRANU SVETINJA: ODBORNICI, POKAŽITE DA NISTE PARTIJSKI ROBOVI

Odbor za odbranu svetinja poziva vjerni narod da i večeras u velikom broju bude učesnik velike narodne litije koja će proći ulicama našeg grada. Predhodno će u crkvi Svete Petke njegovo preosveštenstvo episkop mileševski Atanasije služiti Moleban sa početkom u 18 časova.

 

Borba za odbranu svetinja nije pri kraju, nego je tek počela! U svakom trenutku moramo biti spremni na to da će vlast na sve načine pokušati da razbije naše litije, što je i do sada bezuspješno činila. Posebno moramo voditi računa o tome da nas svaku noć bude sve više. Samo brojnošću i istrajnošću možemo natjerati odnarođenu vlast da povuče diskriminatorski zakon koji je unio nemir i smutnju u svaku pravoslavnu porodicu i u cijelu Crnu Goru.

 

Srpska pravoslavna crkva nikada u svojoj osmovjekovnoj istoriji nije bila ni protiv koga, već je kroz sve vjekove bila zaštitnica obespravljenog naroda i utješiteljka u svakoj nevolji. Cijeli grad Pljevlja nastao je na manastirskoj zemlji i umjesto da u 21. vijeku država sa Crkvom vodi dijlog o povraćaju crkvene imovine, država je odlučila da otme Crkvi jedino i najsvetije što joj je ostalo, a to su crkve i manastiri.

 

Pljevaljski odbor za odbranu svetinja poziva odbornike vladajuće koalicije u Pljevljima da se uzdignu iznad partijskih direktiva i sa svojim narodom stanu u redove za odbranu svoje Crkve. Sa žaljenjem smo primili informaciju da nećete prisustvovati sjednici Skupštine Opštine Pljevlja koja je sazvana na inicijativu građana povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Gospodo odbornici iz vladajuće koalicije, ovim činom ste pokazali da ste partijski robovi i da ste stali u odbranu onih koji su zaratili sa Crkvom Hristovom. Ovim činom navlačite prokletstvo na sebe i svoje porodice. Iskreno se nadamo da ova vaša odluka o bojkotu nije konačna i da će dio vas prisustvovati sjednici 28. januara i svojim učešćem u raspravi stati u odbranu Srpske pravoslavne crkve.

 

U IME SABORA PRAVOSLAVNOG NARODA PLJEVALJSKOG KRAJA

 

ODBOR ZA ODBRANU SVETINJA

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG-4c952ccdd2ce852c57f9445cda5a776f-V

Zlatne ruke Markovića podno Ljubišnje

Početak jeseni podno Ljubišnje, u selu Vrba, pored svakodnevnih poslova Žarku i Biljani Marković pruža …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *