četvrtak , jun 4 2020
Početna / Vijesti / Politika / Odbornički Klub Demokrata: Bićemo brana nepravdi, bezakonju i narušavanju interesa Pljevalja i Pljevljaka, ali i predlagač najboljih rješenja za probleme našeg grada

Odbornički Klub Demokrata: Bićemo brana nepravdi, bezakonju i narušavanju interesa Pljevalja i Pljevljaka, ali i predlagač najboljih rješenja za probleme našeg grada

Danas je održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine Pljevlja na kojoj su verifikovani mandati odbornicima na osnovu izvještaja Opštinske izborne komisije o sprovedenim lokalnim izborima 27. maja 2018. godine, nakon čega je ista prekinuta, zbog izostanka dogovora skupštinske većine u vezi predloga kandidata za predsjednika skupštine.

U skladu sa zakonom, na prvoj sjednici verifikuju se mandati i bira predsjednik skupštine. Dakle, danas se skupština nije konstituisala. Imajući u vidu da je tačka dnevnog reda izbor predsjednika skupštine bila otvorena, da je predsjedavajući pitao da li ima predloga kandidata za predsjednika i da je konstatovao da nema, sporno je da li se o istoj stvari može odlučivati dva puta. Ne može u istoj tački dnevnog reda prvo da se konstatuje da nema predloga, a onda nakon prekida da ima predloga. To nije zakonito, već neozbiljno i neodgovorno.

Demokratsku Crnu Goru će kao najjaču opozicionu partiju u Pljevaljskom parlamentu predstavljati sedam odbornika i to:
Milojica Tešović, Nikola Rovčanin, Bojan Krvavac, Vesna Lončar, Dušan Janjušević, Miroslav Anđelić i Vaso Knežević.

Činjenica da DPS na današnjoj sjednici nije predložio predsjednika skupštine i da je zatražio odlaganje sjednice po ovoj tački dnevnog reda, govori o ogromnoj polarizaciji u toj partiji koja je ovih dana očigledno eskalira. To je dokaz da DPSu lokalne funkcije predstavljaju plijen i služe za potkusurivanje i zadovoljavanje apetita kadra, a ne kao pozicije sa kojih bi trebalo djelovati u interesu građana.

Skupštinska većina koalicije koju predvodi DPS nastala je zloupotrebama, manjkavostima izbornog zakonodavstva, pritiscima, ucjenama i brutalnim prekrajanjem većinske volje građana Pljevalja.  Parlamentarna većina iz koje će proizaći nova lokalna vlast, ne oslikava volju građana. Ovakva vještačka većina instalirana ogromnim novcem i obezbjeđivanjem prava glasa više hiljada građana koji imaju prebivalište u drugim državama, sasvim sigurno neće raditi u interesu građana. Izborni rezultat ostvaren upotrebom sile i vlast koja će se iznjedriti iz njega, predstavlja ne samo šamar razvoju grada, već šamar demokratiji, evropskim tekovinama i civilizacijskim dostignućima. Zbog svega toga, ova i ovakva skupštinska većina je neodrživa i pretvoriće se u ubjedljivu skupštinsku manjinu nakon sprovođenja novih demokratskih i poštenih lokalnih izbora u svim opštinama istovremeno.

Ono što je važno napomenuti, predstavnici Demokrata u biračkim odborima, njih 170 nije potpisalo ni jedan zapisnik sa biračkih mjesta, čime smo pokazali naš odnos prema izbornom procesu i izbornim rezultatima na lokalnim izborima.

Kada je u pitanju rezultat Demokratske Crne Gore u Pljevljima, punog srca treba izraziti ponos kako prema postignutim rezultatima, tako i prema ljudima koji čine naš Opštinski odbor. U do sada nezabilježenim uslovima neravnopravne borbe u kojima su naši glasači bili izloženi ucjenama, pritiscima i negativnoj kampanji sa svih strana, u uslovima u kojima se otvoreno prijetilo i fizički nasrtalo na naše funkcionere, upadalo u prostorije, u uslovima u kojima su Demokrate bile u izuzetno podređenom položaju u odnosu na novčanu moć političke konkurencije, ostvarili smo za tri ipo puta bolji rezultat u odnosu na parlamentarne izbore i postali vodeća opoziciona snaga u Pljevljima.

Odbornički Klub Demokrata će kroz parlamentarni rad u narednom periodu biti brana nepravdi, bezakonju i narušavanju interesa Pljevalja i Pljevljaka, ali i predlagač najboljih rješenja za probleme našeg grada.

 

Klub odbornika Demokrata Pljevlja

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

vladislav bojovic 4 2

Bojović: Režim u Crnoj Gori ponovo manipuliše navodnom ugroženošću države a prikrivaju kriminal, visoku korupciju i tešku ekonomsku situaciju

Predstavnici režima u Crnoj Gori ponovo manipulišu navodnom ugroženošću države, jer nemaju nikakve ekonomske rezultate …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *