subota , 13 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Odgovor Lekića DPS-u: BRAĆA GRIM I DPS

Odgovor Lekića DPS-u: BRAĆA GRIM I DPS

Mijo Lekić, SO PV

Gospodo iz DPS-a,

Vaša poslednja pisanija je izgleda samo ponovljena bajka iz 2006.godine, zaboravili ste da je sada 2019.godina.  Sve ste iz ovog saopštenja obećali 2006-e pa možete i opet jer jednostavno niste do sada uradili ništa od toga. U nedostatku mašte da građanima Pljevalja pričate šarene laže, vi iskopavate saopštenja iz 2006.godine.

Na ovoliko laži i mašte u ovako malo teksta zavidjela bi vam i Braća Grim.

Jedini vaš motiv na odgovor je strah od velikog vođe jer bi vas vrlo lako mogla zadesiti sudbina bivšeg gradonačelnika Mirka Đačića.

Iz ove ništa rečeno pisanije  nije teško zaključiti da ste dobili nalog da pokažete kako su vam preča njihova nego vaša leđa. Moram priznati da mi je najteže bilo pri donošenju odluke da li reagovati na onakav iznuđen, bezbojan, bezličan tekst, u kom ništa nije rečeno osim par uvreda.

Gospodo DRPS-ovci, kažete da ste kao odgovorna lokalna uprava imali odgovoran odnos prema eko incidentu koji se dogodio u noći između 4. i 5.jula. Koliko ste imali odgovoran odnos najbolje govori činjenica da smo mi iz Nove srpske demokratije morali da pokrećemo inicijativu za sazivanje vanredne sjednice i da na osnovu novinskih članaka pripremimo informaciju kako bi ispunili poslovničku odrednicu za sazivanje vanredne sjednice. Da ste odgovorna lokalna uprava, kao što kažete, i da vam je bilo stalo do rasprave po ovom pitanju, da vam nije bio cilj da zataškate i prećutite naložili bi službi za zaštitu životne sredine da pripremi informacije i zakazali sjednicu.

Govorite o ozbiljnom i odgovorom odnosu Vlade i njenih institucija. Koliko se ozbiljno i odgovorno odnose najbolje govori činjenica da je ispitano samo 11 km rijeke Ćehotine, nizvodno od Pljevalja i da je tim ispitivanjem utvrđeno da su i voda i ribe zaraženi a preostali tok nizvodno do Foče nije uopšte ispitan.

Svakom, pa i najvećem laiku je jasno da ne može biti zagađena rijeka a da istovremeno nije zagađeno priobalno zemljište i usjev na tom zemljištu.

Kažete da niste pozvali ministra Simovića zato što nema šta drugo da kaže što nisu rekle inspekcije. Nije tačno, već ste se bojali da mu ne saopštimo u oči ono što je zaslužio prema Pljevljima i Pljevljacima. Kada je u pitanju EPCG, uz svo uvažavanje gospodina Šestovića, po meni on nije bio pravi predstavnik EPCG. Sam Šestović je više puta na Skupštini izjavio da nema ovlašćenje da odgovori na sva pitanja koja postave odbornici.

Što se tiče mojih saopštenja znam da vas tangiraju i da vam remete mir. Poznato je da vi najbolje radite u mraku  i najbolje se snalazite u mraku. Ali ću ipak nastaviti da ih pišem, nemojte mnogo brinuti za mene.

Dalje, što se tiče mog pranja savjesti, možda ima  i toga ali vi, nažalost, to ne možete jer je i nemate.

Pominjete moj politički neuspjeh a vaš politički uspjeh – vjerujte mi, na vašem mjestu bih se stidio svakog dobijenog glasa i svakog uspjeha koji je ostvaren na vaš način.

I na kraju, gospodo iz pljevaljskog DRPS-a pozivam vas da konačno prekinete sa poltronisanjem, udvorništvom, poturanjem i šup..njem, da prestanete da brukate Pljevlja i Pljevljake. Podsjećam vas da su nešto slično radili i oni čuveni akteri  iz afere „Snimak“ i bivši predsjednik opštine Mirko Đačić i vidjeli ste kako su završili : na smetlištu političke scene. Budite sigurni da ista sudbina čeka i vas!

PREDJSEDNIK OO NSD PLJEVLJA – MILAN MIJO LEKIĆ

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.