subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Sport / ODLIČAN NASTUP MLADIH PLJEVALJSKIH ŠAHISTA

ODLIČAN NASTUP MLADIH PLJEVALJSKIH ŠAHISTA

Na kvalifikacionom turniru sjeverne regije za 28. Prvenstvo Crne Gore za mlade u šahu, koji je održan 09. aprila 2023. godine u Nikšiću, učestvovalo je 94 najboljih mladih šahista sa sjevera države. Takmičenje je održano u pet kategorija od 8 do 18 godina za djevojčice i dječake, po švajcarskom sistemu u sedam kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču uz bonifikaciju od 5 sekundi.

Šahovski klub „Osnovnih i srednjih škola“ Pljevlja predstavljalo je 20 takmičara, koji su ostvarili odličan rezultat. Osvojili su četiri pehara i ukupno deset medalja, četiri zlatne, dvije srebrne i četiri bronzane medalje, a 16 njih se plasiralo na finalni dio državnog prvenstva.

Zlatnu medalju i pehar za osvojeno prvo mjesto osvojili su: Ćorsović Nikolija –djevojčice do 8 godina; Tabaš Milan – dječaci do 8 godina; Šljivić Neda – djevojčice do 12 godina i Bojović Đorđije – dječaci do 12 godina.

Srebrne medalje osvojili su:  Čelebić Amar – dječaci do 8 godina i Ostojić Tamara – djevojčice do 12 godina.

Bronzu su osvojili: Jašović Vojin – dječaci do 8 godina, Starčević Mirna – djevojčice do 12 godina, Potpara Andrija – dječaci do 12 godina i Vraneš Uroš – dječaci do 14 godina.

Dobru igru i plasman na državno prvenstvo ostvarili su i Jović Petar, Čabarkapa Boško, Vujanović Filip, Kotlaja Janko, Ostojić Danilo i Perković Zaharije, koji je  zbog slabijih dodatnih kriterijuma ostao bez medalje.

Mladi pljevaljski šahisti nastavljaju sa dobrim igrama koje prate rezultati za respekt, posebno u mlađim kategorijama gdje su pokazali dominaciju u odnosu na konkurenciju. Naime, svo četvoro mladih pljevaljskih šahista u kategoriji do 8 godina su osvojili medalje, a u kategoriji do 12 godina, od ukupno šest medalja našim takmičarima pripalo je pet. U klubu su više nego zadovoljni rezultatima, sa očekivanjem da će naši mladi šahisti nastaviti sa dobrom igrom i u narednim takmičenjima. 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rudar sjutra protiv Budućnosti

Fudbaleri Rudara sjutra sa početkom od 18:00h igraće prvi meč polufinala Kupa Crne Gore protiv …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.