subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Odmor u Bečićima i bazeni u Foči

Odmor u Bečićima i bazeni u Foči

Djeca iz Pljevlja do sjutra (od 5. do 12. jula) su na besplatnom sedmodnevnom ljetovanju u Dječijem odmaralištu “Lovćen” u Bečićima. I ove godine djeca pohađaju školu plivanja, uživaju u sportskim takmičenjima, radionicama a posebno spremanje je za tematske večeri – maskenbal, veče talenata, izbor najbolje frizure.

Sa djecom će na moru boraviti 8 vaspitača/instruktora plivanja Branka Danilović, Slavka Maksimović, Ružica Maksimović,Tijana Đurđić, Danko Despotović, Ivan Šljivančanin, Kerim Mrzić,Nino Manojlović i Marinko Vujanović.

Besplatno ljetovanje  220 djece iz naše opštine ( 200 djece iz porodica MOP-a i  20 djece korisnika usluga Dnevnog centra) obezbijedilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Centar za socijalni rad. je i ove godine obezbijedio. Smještaj u odmaralištu koriste djeca iz porodica u stanju socijalne potrebe, djeca iz višečlanih porodica i djeca sa smetnjama u razvoju.

Od nekadašnjeg dvonedeljnog, pa desetodnevnog ljetovanja djece odmori su skraćeni na sedam dana. Veoma važno je da djeca nauče plivanje a jedinstvena prilika pruža se u Bečićima. Priča o bazenu u Pljevljima traje koliko i priča o toplifikaciji. Pljevaljska nesposobnost da se stvari promijene je očigledna. Možda bi trebalo da pitamo za recept Fočake koji su prije sedam godina napravili otvorene bazene. Tako unučad mještana Bobova, zaseoka Meštrevac, mogu lagodno na kupanje u Foči je rim je kilometraža ista do Pljevalja ili bazena u Foči.

Bečići odmor učenikaucenici uBečićimaBečići plaža

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.