utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Odobrena donacija za početak izgradnje Parohijskog doma pri Hramu Svete Petke

Odobrena donacija za početak izgradnje Parohijskog doma pri Hramu Svete Petke

Dusan-Janjusevic-1-640x426Odlukom Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja, na danas održanoj devetoj sjednici, odobren je zahtjev za donaciju crkvi Svete Petke u iznosu od 40.000 eura.

Crkveni odbor pri Hramu Svete Petke, priveo je kraju aktivnosti za početak izgradnje Parohijskog doma. Svima je poznato da od same izgradnje crkve, tačnije od 1927. godine, crkva nije imala pristojan i sveštenstva i vjernika dostojan objekat u kojem bi se obavljali svakodnevni duhovni, administrativni i kulturno prosvetni poslovi.

Kao društveno odgovorna kompanija, pored velikog broja donacija i sponzorstava u svim sferama društvenog života našeg grada, prepoznali smo potrebu vjerskih zajednica za unapređenje uslova u kojima bi se na dostojan način razvijao duhovni život u našem gradu.

Novi Parohijski dom zajedno sa budućim Trgom Patrijarha Varnave činiće urbanističku cjelinu koja će na poseban način oplemeniti ovaj dio užeg gradskog jezgra.

Sasvim sam siguran da će rukovodstvo kompanije i u narednom periodu pomagati razvoj kulturnih, duhovnih, sportskih, obrazovnih i drugih aktivnosti u skladu sa svojim statutarnim mogućnostima.

Dušan Janjušević

predsjednik Odbora direktora RUPV

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za vikend počela podjela peleta po subvencioniranim cijenama

Prema informacijama koje je redakcija portala dobila od nadležnih u opštini Pljevlja isporuka peleta po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.