sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Sport / Održan IX memorijalni turnir „Da ih ne zaboravimo“ Pljevlja – 2023

Održan IX memorijalni turnir „Da ih ne zaboravimo“ Pljevlja – 2023

IX memorijalni turnir „Da ih ne zaboravimo“ Pljevlja -2023, u znak sjećanja na preminule pljevaljske šahiste, održan je 25.11.2023. godine u predivnom ambijentu hotela „Franca“ u Pljevljima. Na turniru je učestvovalo 48 igrača, a pored domaćih nastupili su i šahisti iz Prijepolja, Bijelog Polja, Priboja, Podgorice, Bara i Smederevske Palanke. Loše vrijeme spriječilo je šahiste iz Novog Pazara,  Goražda i Nove Varoši, redovne učesnike ovog turnira, kao i već prijavljene takmičare iz Sjenice i Ivanjice, da učestvuju na ovom takmičenju. U ime ŠK „Rudar“, prisutne je pozdravio, podsjetio na preminule šahiste i otvorio turnir, predsjednik kluba Vidan Jakić.

Poslije odigranih 9 kola, prvo mjesto i pobjednički pehar osvojio je GM Dušan Rajković sa osvojenih 8 poena, drugo mjesto osvojio je FM Armin Mušović sa 7,5 poena. Treći je bio Sreten Drčelić sa 7 poena, a četvrti Vidan Jakić sa 6,5 poena. Peto mjesto osvojio je Vižlina Stanko sa 6 poena, koliko je imao i šestoplasirani Milenko Lončar, čime se završava spisak nagrađenih igrača po plasmanu.

Specijalne nagrade osvojili su: Neda Šljivić 4 poena-najbolje plasirana šahistkinja, ĐorđijeBojović 4,5 poena-najbolji junior, Časlav Tresović 6 poena-najbolji veteran i Rajko Knežević 6 poena-najbolje plasirani nenagrađeni igrač iz Pljevalja.

Turnir su sudili Zoran Peruničić FA, glavni sudija i Savo Bakrač.

Izvor-pvinformer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pobjeda zlata vrijedna

EOCG SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠICE 11. KOLO Mediteran-Rudar 1:3 (29:27, 20:25, 24:26, 11:25) Budva. S. C. „Rea“. Gledalaca oko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.