nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Održan sastanak na temu Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa

Održan sastanak na temu Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa

Održan sastanak na temu Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa
Juče je u organizaciji Sindikalnog povjereništva Saveza Sindikata Crne Gore u Pljevljima održan sastanak predstavnika Sindikalnih organizacija koje pripadaju Sindikatu Uprave i pravosuđa Crne Gore. Sastanku su takođe prisustvovali predstavnici Sindikalnih organizacija Centra za kulturu, MUP-a i Vodovoda. Tema sastanka je bila nedavno potpisani Granski kolektivni ugovor za oblast uprave i pravosuđa (GKU) koji je u primjeni od 15. februara ove godine.
Predsjednik Sindikalnog povjereništva SSCG Pljevlja Ratko Pejović u uvodnom izlaganju upoznao je prisustne o razlozima organizacije sastanka. Istakao je da je pored značajnog uvećanja koeficijenata složenosti poslova GKU donio i mnoge druge odredbe i benefite po zaposlene a koje je, smatra Pejović potrebno približiti zainteresovanom članstvu.
Predsjednik Sindikata Uprave i pravosuđa Crne Gore Nenad Rakočević informisao je prisutne o samom toku pregovora GKU i teškoćama sa kojima su se kao sindikat susretali. Rakočević je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem GKU koji će po prvi put za više hiljada zaposlenih u javnom sektoru pored značajnog uvećanja zarada zaposlenim donijeti i mnoge druge povoljnosti.
Šef Pravne kancelarije Sindikata Uprave i pravosuđa i rukovodilac pregovaračkog tima Saša Šimun detaljno je obrazložio izmjene, odnosno pojedinačna rješenja koje je donio novi GKU, a u odnosu stari. U svom izlaganju suštinski je uputio na veliki značaj određenih normi koje nisu toliko vidljive u odnosu na koeficijente.
Tokom sastanka predstavnici Sindikata Uprave i pravosuđa Crne Gore odgovarali su na pitanja prisutnih, dok će zvanično pojedinačne nejasnoće rešavati Odbor za praćenje, primjenu i tumačenje GKU.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.