ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Održan sastanak predsjednika Opštine sa menadžmentom i predstavnicima sindikata DOO “Grijanje” Pljevlja

Održan sastanak predsjednika Opštine sa menadžmentom i predstavnicima sindikata DOO “Grijanje” Pljevlja

Opština Pljevlja aktivno će se uključiti u rješavanje finansijske i kadrovske krize u kojoj se našlo preduzeće DOO „Grijanje“ Pljevlja, zaključeno je na trojnom sastanku predstavnika Opštine Pljevlja, radničkih sindikata i menadžmenta preduzeća DOO „Grijanje“.

Na sastanku organizovanom 9.septembra 2019. godine na inicijativu predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, dogovoreno je da neće biti povećanja cijena grijanja i da je potrebno u što skorijem roku raspisati konkurs za imenovanje izvršnog i tehničkog direktora preduzeća.

Tokom sastanka razgovaralo se o trenutnoj situaciji u preduzeću i modalitetima prevazilaženja nastalih problema, u cilju zadovoljenja javnog interesa uz obostrano zadovoljstvo i korisnika usluga  i zaposlenih.

Nakon konstruktivne rasprave konstatovano je da je nastalu krizu moguće prevazići. Prihodi preduzeća su u skladu sa rashodima, a ta činjenica ukazuje da preduzeće može da funkcioniše i ispunjava javni interes. Tokom sastanka je konstatovano da otežavajuću okolnost predstavlja činjenica da su finansije preduzeća dodatno opterećene dugovima nastalim u ranijem periodu, kao i tužbama zaposlenih. Dodatni problem je loša kadrovska politika vođena u prethodnom periodu i nepovoljna struktura zaposlenih, gdje je mnogo više neproizvodnog u odnosu na proizvodni kadar.

Predsjednik Golubović upoznao je prisutne i sa planom da Opština Pljevlja u tekućoj godini finasira i realizuje pripremu predstojeće grejne sezone u iznosu od 60.000,00 eura, kao i voljom osnivača da sva sredstva budu realizovana preko DOO „Grijanje“, ukoliko je to moguće.

Nakon iscrpnog razgovora i detaljnog upoznavanja sa stvarnim stanjem u preduzeću, kako od strane menadžmeta, tako i od strane predstavnika sindikata, predsjednik Opštine Pljevlja naglasio je da će uložiti sve napore da pomogne u finansijskoj konsolidaciji DOO „Grijanje“ koja uključuje i isplatu zarada zaposlenim. Ta isplata mora biti zasnovana na realnim osnovama i u skladu sa zakonskim okvirima, a preduzeće će, prema Golubovićevim riječima, Opština pokušati da uključi u sve radove koji se finansiraju iz lokalnog budžeta a odnose se na oblast grijanja.

Sastanku su u ime Opštine Pljevlja prisustvovali predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, potpredsjednik Opštine Pljevlja Mervan Avdović, sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode Zoran Čolović, službenik u Sekretarijatu za stambeno-komunalne poslove saobraćaj i vode Vule Macanović; direktorica DOO “Grijanje” Pljevlja Mila Vasilijević, predsjednik Upravnog odbora DOO “Grijanje” Pljevlja Dragoljub Mazalica i predstavnici sindikata preduzeća Radoš Gačević, Mileta Bjeković i Jovan Jović.

 

Kabinet predsjednika

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Mještani Šula najavili blokadu puta prema Pljevljima ako Opština ne riješi problem prevoza

Naselje je nekada brojalo oko dvije hiljade stanovnika, a danas s okolnim selima oko četiri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.