subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Održan sastanak predstavnika CGES-a i mještana Đurđevića Tare, ponovo bez dogovora

Održan sastanak predstavnika CGES-a i mještana Đurđevića Tare, ponovo bez dogovora

Prethodnog dana održan je sastanak između mještana sela Đurđevića Tara i predstavnika Crnogorskog elektroprenosnog sistema u vezi trase kojom će proći novi dalekovod. Na sastanku su predstavnici CGES-a imali dva predloga za promjenu dijela trase, ali predlog nije odgovarao mještanima preko čijeg imanja treba da prođe dalekovod.

Predstavnici CGES-a iako su ograničeni detaljnim prostornim planom i tvrde da sve rade u skladu sa zakonom, spremni su da nađu zajedničko rješenje, a na sastanku su i mještani u skladu sa pronalaženjem dogovora dali dva predloga koju bi predstavnici CGES-a trebali da razmotre u zajedničkom interesu.

Mještani su odlučni da stanu na put uništavanju prostora Tare, kao turističko prepoznatljive destinacije. Mještani tvrde da su izvođači radova došli na sami obod sela sa jedne strane od Kosanice i drugog dijela Žabljačke strane do obale Tare i da je krajnje vrijeme da se do dogovora dođe, sa kojim ne bi bilo ugroženo zdravlje mještana sela i istovremeno sačuvali turistički resursi.

Izvor-pvinformer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.