četvrtak , 29 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Održana sjednica Opštinskog odbora DNP

Održana sjednica Opštinskog odbora DNP

Održana je nova sjednica Opštinskog odbora Demokratske narodne partije u Pljevljima. Na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Odbora Vladislav Bojović, razmotrena je aktuelna politička situacija u Pljevljima i Crnoj Gori, nakon završenih parlamentarnih izbora, sa posebnim osvrtom na ostvareni rezultat Demokratskog fronta u Pljevljima i jednoglasno su usvojeni sledeći zaključci:

I pored toga što su poslednji parlamentarni izbori u Crnoj Gori održani u neregularnoj atmosferi državnog udara i ambijentu brojnih drugih zloupotreba, sa zadovoljstvom konstatujemo da je Demokratski front u Pljevljima ostvario najbolji rezultat na nivou države.

Opštinski odbor Demokratske narodne partije u Pljevljima izražava veliku zahvalnost aktivistima Demokratskog fronta na zalaganju i radu u predizbornoj kampanji i biračima na velikoj podršci. Iskazujemo posebno zadovoljstvo zbog činjenice da je Opštinski odbor DNP-a u Pljevljima, na čelu sa Vladislavom Bojovićem, kao i veliki broj naših članova i simpatizera, dao snažan doprinos ostvarenom rezultatu Demokratskog fronta u Pljevljima. Ubijeđeni smo da je postignuti rezultat Demokratskog fronta i opozicije siguran pokazatelj da će se na predstojećim lokalnim izborima neminovno desiti promjena vlasti u opštini Pljevlja.

Opštinski odbor Demokratske narodne partije pruža punu podršku  predsjedniku Demokratske narodne partije Milanu Kneževiću i predsjedništvu Demokratskog fronta u zahtjevu da se što prije i do kraja rasvijetle sve činjenice i okolnosti vezane za takozvani državni udar. Takođe, najoštrije osuđujemo aktuelni progon Demokratskog fronta od strane režima, koji samo predstavlja potvrdu snage, jedinstva, opozicione čvrstine i doslednosti našeg političkog saveza.

Opštinski odbor Demokratske narodne partije u Pljevljima snažno zastupa stav rukovodstva DNP-a da se odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO pakt može donijeti samo na referendumu, kao i da bi svako drugo rješenje i način odlučivanja ozbiljno destabilizovalo Crnu Goru i bilo do kraja nelegitimno.

Opštinski odbor Demokratske narodne partije u Pljevljima

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.