utorak , 9 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Održana svečana sjednica povodom Dana Opštine

Održana svečana sjednica povodom Dana Opštine

dan opstine himna

Polaganjem vijenaca na Stražici a zatim svečanom sjednicom u Domu kulture u prisustvu brojnih zvanica, obilježen je 20. novembar Dan Opštine Pljevlja. Praznik prisutnima i svim građanima čestitali su predsjednik Skupštine Opštine Dragiša Sokić i predsjednik Opštine Igor Golubović.

– Dragi prijatelji, dragi Pljevljaci, neka nam je srećan 20. novembar – Dan Opštine i Dan oslobođenja, jedan od najsvjetlijih datuma u bogatoj istoriji naše opštine koji pored Prvodecembarske bitke nosi iskru slobodu i učvršćuje temelje našeg grada i države – kazao je Golubović podjsećajući na realizovane projekte između dva praznika počev od Doma kulture koji je počeo da radi punim kapacitetom, vizuelno i arhitekstonski oplemenjenog Trga novom fontanom, pa do uloženih 800.000 evra u poboljšanje vodosnabdijevanja, nove led rasvjete u centru grada, izgradnje saobraćajnica…

dan opstine Igor

– Ova 2019. i naredne dvije do pet godina su godine velike I sveobuhvatne ekološke akcije u Pljevljima. Tokom proljeća i ljeta izvedeni su završni radovi na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda I ovaj objekat, u čiji izgradnju je uloženo 6 miliona eura, ušao je u fazu probnog rada. Počeli su radovi na sanaciji i remedijaciji flotacijskog jalovišta Rudnika olova i cinka u Gradcu. Sanacija deponije Maljevac odvijaće se fazno i koštaće 20 miliona eura, od čega se 3,2 miliona odnosi na radove prve faze koji su počeli krajem ljeta. Rekonstrukcijo Termoelektrane otpočeće projekat toplifikacije grada. Posebno je važno što će paralelno da se gradi I primarni vrelovod od TE Pljevlja do Milet bašte i što će oba ova posla finansirati EPCG u iznosu ne manjem od 2,5 miliona eura – kazao je između ostalog Golubović.

Dan opstine Dragisa

Uručene su Novembarske nagrade Draganu Zukoviću, Zoranu Raoniću i FK Breznica. Nagrađeno je i šest najboljih studenata: Milana Živković, Aleksandra Aranitović, Petar Janjušević, Ivan Papić, Aleksandra Gogić i Silvana Jakupović. U programu su učestvovali Gimnazijalci,  članovi Muzičke škole, Gradski taburaški orkestar, Baletska škola“Princeza Ksenija” a za kraj Kaliopi je otpjevala poznatu numeru “Još ne sviće rujna zora“.

 

dan opstine studenti 5

dan opstine studenti 4

dan opstine studenti 3

dan opstine studenti 2

dan opstine studenti

Dobitnici novembarskedan opstine balerinedan opstine 4dan opstine GTOkaliopi

Dan opstine 1

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

U Kakmužima osveštani temelji budućeg hrama

Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski g. Atanasije osveštao je, u nedelju 7. avgusta 2022. godine, temelje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.