utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Održani 20. susreti Pljevljaka u Kotoru

Održani 20. susreti Pljevljaka u Kotoru

U prisustvu preko 300 zavičajaca, zvanica i gostiju upriličeni su tradicionalni susreti Pljevljaka koji su se 20. put okupili u Kotoru. Udruženje Pljevljaka iz Kotora, sa Pljevljacima koji žive u Herceg Novom, Tivtu i Budvi u okviru tradicionalnog druženja sa zemljacima nastanjenim širom bivše Jugoslavije i gostima iz Pljevalja, upriličilo je bogat kulturno-umjetički program i druženje 11. novembra u sali Hotela „Vrmac“ u Prčnju. Uz druženje i pjesmu domaćini i gosti prisjetili su se zavičaja, uz prisustvo članova Udruženja iz Pljevalja, Beograda, Sarajeva i Podgorice, predstavnika opština, javnih institucija i privrednih organizacija.

IMG-12aa0e75b3c1d34200f351329e85eaef-V-1

Gostima je dobrodošlicu poželio predsjednik Udruženja Ljubenko Borović. U ime opštine Pljevlja prisutnima se obratio predsjednik Skupštine opštine Tarik Gadžović, dok je ime Opštine Kotor govorio sekretar Sekretarijata za razvoj i preduzetništvo Vladimir Bujišić, te predstavnici Udruženja Pljevljaka iz Beograda.

U muzičkom dijelu programa nastupio je bend Janka Ristanovića, folklorni ansambl ,,Nikola Đurković“, a prisutni su i ove godine uživali u nastupu komičara Dragana Sklendera Pela. Program je vodila Marta Borović, a svojim nastupima uljepšale su ga recitatorka Ksenija Tešović, gitaristkinja Sonja Tešović i vokalna solistkinja Isidora Nikolić.

U okviru manifestacije organizovani su i susreti boračkih organizacija Pljevalja i Kotora, a delegacija Saveza boraca NOR-a iz Pljevalja napravila je uzvratnu posjetu organizaciji iz Kotora.1aaplevljaci

U sklopu manifestacije Kotorani su imali priliku da degustiraju i pazare pljevaljske proizvode, prije svega pljevaljski sir, skorup, rakiju, organsko brašno i ručne radove. Na štandovima ispred Šoping centra „Kamelija“ svoje proizvode predstavili su proizovđači iz Pljevalja, a organizatori su kazali da se nadaju da će iduće godine ova prezentacija biti organizovana kao samostalna manifestacija.

U okviru susreta u Hotelu „Vrmac“ promovisan je časopis „Komuna“ i otvorena izložba „Boje i tonovi zavičaja“ Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Na sjeveru snijeg, na primorju kiša

U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom, a mjestimično se očekuju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.