četvrtak , april 22 2021
Početna / Vijesti / Politika / OO DPS Pljevlja: Rudnik uglja Pljevlja nova žrtva podjele plijena od strane aktuelne vlasti

OO DPS Pljevlja: Rudnik uglja Pljevlja nova žrtva podjele plijena od strane aktuelne vlasti

Na prekjuče održanoj sjednici Skupštine akcionara Rudnika uglja Pljevlja krčmile su se i dijelile pozicije kao da je ovo preduzeće nekom ostalo u đedovinu. Izabrani su novi članovi Odbora direktora, od kojih je samo jedan zaposlen u ovom preduzeću i na taj način ima dodira sa njim. Ostali članovi su zaposleni na drugim mjestima, ali zajedničko za sve njih je da dolaze kao predstavnici iz redova partija nove parlamentarne većine. Ovo je novi nedvosmislen primjer zloupotrebe od strane aktuelne vlasti kao i protivupravne podjele funkcija po dubini.

Podsjetimo na riječi iz obećanja premijera Krivokapića da će se imenovati i u javnom sektoru zapošljavati u načelu sa kompetentnosti, kvalitetom pojedinca, da će se birati na konkursima i obavljati razgovor/intervju sa potencijalnim kandidatima. Možda je upravo ovo posljednje navedeno i jedino ispoštovano, samo što se ti razgovori vode na partijskim sastancima, sjednicama i kolegijumim

Formiranjem nove Vlade, javna preduzeća, ustanove, uprave, sekretarijati i druga mjesta u javnom sektoru, postala su plijen za gladna i nezaježljiva usta partijskih činovnika koja je teško zadovoljiti. Njihova stranačka knjižica, postala je jedini mjerljiv i bitan dokument koji služi umjesto CV-a i najbolji kriterijum u prioritetu za zapošljavanje.

Rezultat rada ovih partijskih uhljeba će biti jednako dobar kao što je i ovaj sadašnji koji iskazuje Vlada Crne Gore na svim poljima. Dok će sama Vlada nastaviti sa dosadašnjom praksom zapošljavanja jer je to, jedini način njenog opstanka i trajanja, odnosno uslov DF-a i predmet ucjene, pošto je poznato da ovaj politički subjekt, nakon što je dobio zabranu ulaska u Vladu, intenzivno uhljebljuje svoje rođake, kumove, stranačke aktiviste i po dubini i po širini.

Opštinski odbor DPS Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

demokrate logo

Demokrate – Nebuloza je da iko od nas ima problem da bilo koji Bošnjak ili Musliman bude na nekoj čelnoj poziciji

Demokrate najoštrije osuđuju primitivizam i šovinizam koji se u Pljevljima i svim drugim gradovima u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *