utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / OO GP URA: Umjesto od zagadjivača opština finansije popunjava prinudnom naplatom od penzionera

OO GP URA: Umjesto od zagadjivača opština finansije popunjava prinudnom naplatom od penzionera

Prezadužena i nelikvidna opštinska vlast u Pljevljima na čelu sa DPSom i njenim koalicionim partnerima suočena je sa stalnom opasnošću od blokade računa.U takvu situaciju su ih dovele njihove partijske centrale iz Podgorice zabranom naplate ekološke takse od strane velikih industrijskih zagadjivača koji posluju u Pljevljima čijom bi se naplatom opštinska kasa na godišnjem nivou popunila sa oko 8 miliona eura.

Jasno je da su suspenzijom ekoloških zakona od strane kriminalnog režima što predstavlja političku i pravnu hajdučiju gradjani Pljevalja postali taoci podgoričkih gospodara moći .

Na ovaj način su gradjani onemogućeni da žive u zdravoj životnoj sredinu a lokalnoj upravi onemogućeno da konsoliduje finansije i pokrene bilo kakav kapitalni projekat .

Uz to postalo je svima jasno da su podgorički vlastodršci digli ruke od svojih partijskih struktura u Pljevljima u susret predstojećim lokalnim izborima.Takodje je jasno da se sa sve većom centralizacijom i prebacivanjem poluga vlasti na državni nivo marginalizuju jedinice lokalne samouprave.

U takvoj situaciji lokalna uprava u Pljevljima se odlučila da izvrši konsolidaciju opštinskih finansija preko ledja najsiromašnijih slojeva društva koji inače jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Naime, na adrese pljevaljskih penzionera su ovih dana počela da pristižu rješenja o prinudnoj naplati poreskog duga za nepokretnost.

Očito je da je lokalnim funkcionerima bilo lakše udariti na i onako mizerna primanja penzionera i ostalih najsirimašnijih slojeva društva nego u skladu sa postojećim zakonom pokrenuti pravnu proceduru za naplatu ekološke takse od dobrostojećih privrednih subjekata.

Ovakav nehumani postupak prema pljevaljskim penzionerima kao najugroženijim slojevima društva jasno pokazuje da nesposobna lokalna uprava u Pljevljima gubi kompas i klizi ka moralnom dnu što će gradjani svakako znati da kazne na narednim izborima.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ČEMU VAKAT TOME I VRIJEME

Moralo je da prođe 78 godina da se pored jame na Stražici, u koju su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.