utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Politika / OO NSD: Omogućiti pravo radnicima RTV „Pljevlja“ na život dostojan čovjeka

OO NSD: Omogućiti pravo radnicima RTV „Pljevlja“ na život dostojan čovjeka

Naočigled cjelokupne pljevaljske i crnogorske javnosti trideset radnika RTV „Pljevlja“ se već duži period nalazi u štrajku, a sve iz razloga što im Opština Pljevlja nije izmirila šest zarađenih plata. Nefunkcionisanjem lokalnog javnog emitera Pljevljaci su uskraćeni za objektivno i blagovremeno informisanje o svim pitanjima koja su od vitalnog značaja za našu opštinu.
Ovakvim činom aktuelna lokalna vlast želi vještački da skrene pažnju i prikrije haos u kom se nalazi pljevaljska opština. Za haotično stanje u opštini direktno je odgovorna Demokratska partija socijalista zajedno sa svojim političkim satelitima i lokalnim kriminalcima.
Svakim danom suočeni smo sa sve jačom zagađenosti koja je postigla alarmantne razmjere i ozbiljno ugrožava zdravlje Pljevljaka. I siromaštvo je na velika vrata zakucalo na pljevaljska vrata. Cjelokupna lokalna samouprava se nalazi pred ekonomskim kolapsom. Sve ukazuje na to da aktuelna lokalna samouprava, kao najlošija vlast u istoriji Pljevalja, neće dočekati ni lokalne majke izbore.
Umjesto da se ozbiljno zabrine za sudbinu našeg grada, režim nastoji da gašenjem lokalnog javnog emitera Televizije „Pljevlja“ prikrije svoja nedjela u našoj opštini i tako još jednom obmane Pljevljake zarad vještačkog održavanja na vlati koja je stečena uz podršku crnogorskih kriminalaca i bjelosvjetske ološi.
Neisplaćivanjem zarada od strane Opštine Pljevlja nije samo životno ugroženo trideset radnika lokalne televizije, već i njihovih trideset porodica kojima je to jedini izvor prihoda. Opštinski odbor Nove srpske demokratije, svi naši odbornici, članovi i simpatizeri se u potpunosti solidarišu sa svim radnicima RTV „Pljevlja“ i njihovim porodicama. Samim tim, učinićemo sve u skladu sa našim mogućnostima, kako bi doprinijeli što hitnijem rešavanju problema u RTV „Pljevlja“. Osim političke, pružamo i ljudsku podršku radnicima RTV „Pljevlja“ na njihovom putu borbe za elementarna ljudska prava bez kojih je nezamisliv život dostojan čovjeka.

Predsjednik,
Milan LEKIĆ

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Abazović o promjeni Dana Opštine Pljevlja: Datumi da se ne vezuju za vjerske događaje

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je rekao da Odluka Skupštine opštine Pljevlja da se crkveni praznik …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.