subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / OO NSD proslavio krsnu slava Svetog Vasilija Ostroškog

OO NSD proslavio krsnu slava Svetog Vasilija Ostroškog

Opštinski odbor Nove srpske demokratije Pljevlja obilježio je danas u Hramu Svetog Đorđa na Gukama krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog.

Nakon završene svete liturgije, osveštanja i lomljenja slavskog kolača, o. Nikola Olić je čestitao svim vjernicima i članovima Nove srpske demokratije praznik i slavu.

Tim povodom obratio se i predsjednik OO Milan Mijo Lekić koji je naglasio da je i ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, slava stranke obilježena skromno i bez velikog prisustva članova i simpatizera Nove srpske demokratije.

„Koristim ovu priliku da vam čestitam slavu, da vas sve pozdravim i, iznad svega, da vam se zahvalim što ste kao pravoslavni Srbi istrajali svih ovih godina u borbi protiv jednog odnarođenog, nedemokratskog i antihrišćanskog režima; što ste ponosno i čestito hodili putem koji su utabali naši slavni preci. Hvala Bogu, 30. avgusta prošle godine, vjerujući srpski narod je odbranio našu svetu Srpsku pravoslavnu crkvu i na taj način potvrdio svu snagu svoje vjere i ispravnost svojih političkih uvjerenja. Međutim, ovom pobjedom naša borba za potpunu afirmaciju nacionalnih i političkih prava nije okončana. Svjedoci smo da Srbi, uprkos svemu, a prvenstveno zahvaljujući prisutnosti uticaja struktura bivšeg režima, nisu u potpunosti uvaženi“, istakao je Lekić.

slava nsd 2

On je naglasio da će Nova srpska demokratija, kao odgovorna stranka i autentični politički predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, nastaviti da se bori za pravdu i slobodu, iskazujući posebno poštovanje za srpski pravoslavni narod u Pljevljima, koji je svojim prisustvom na veličanstvenim litijama, kako je rekao, zavrijedio apsolutno divljenje – kako među svojim narodom, tako i među političkim neprijateljima koji su izložili Srbe ekonomskom iscrpljivanju i obespravljivanju svake vrste, čineći od jednog ponosnog naroda građane drugog reda.

slava nsd 1

„Zbog svega toga, posebno mi je zadovoljstvo što smo se danas ovdje, kao Pljevljaci, okupili u čast našeg sveca, svjesni da je pred nama veliki posao i izazov na putu oporavka naše opštine iz koje je, nažalost, zahvaljujući razornoj i izdajničkoj politici, toliko mladih ljudi prisiljeno da ode iz svojih porodičnih domova u svijet trbuhom za kruhom. Trudićemo se da vratimo našem gradu status kakav odavno zaslužuje, upravo uz Božiju i pomoć Svetog Vasilija Ostroškog“, zaključio je predsjednik OO Nove srpske demokratije Pljevlja Milan Mijo Lekić.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prognoza za vikend: Danas sunčano, u nedjelju moguća kiša

U Crnoj Gori danas će biti toplo i sunčano. Na sjeveru će jutro biti svježe, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.