ponedeljak , jul 13 2020
Početna / Vijesti / Politika / OODPS:Pokažete da Pljevlja i Pljevljaci nisu teren za igru bilo kojih političkih manipulatora

OODPS:Pokažete da Pljevlja i Pljevljaci nisu teren za igru bilo kojih političkih manipulatora

 

Uvaženi sugrađani,

Obraćamo se svima vama bez obzira na opredjeljenja i razlike,. Obraćamo se i onima koji su nas podržali u svim istinskim nastojanjiima da gradimo bolju budućnost Pljevalja i Crne Gore, ali i onima koji su mislili drugačije ali su znali poštovati stav većine. Pozivamo vas,  kojima je svaki dio naše opštine i države u srcu,koji znate da je komšija,prijatelj,kum, rođak, tu i jeste bez obzira kako i u koga vjeruje i na koji način iskazuje svoja osječanja. Sve vas pozivamo da još jednom pokažete da Pljevlja i Pljevljaci nisu teren za igru bilo kojih političkih manipulatora.

Nija sporno ne slagati se nekim stavom,mišljenjem ili propisom i za isti se boriti legalnim putem.Zato postoje institucije u državi kao i u  međunarodnom pravnom sistemu. Crna Gora je demokratska zemlja  koja nam svima garantuje ista prava,ali moramo biti svjesni da je i obaveza svih nas da njegujemo i čuvamo tradicionalne kao  i moderne vrijednosti demokrtaije.

Dragi sugrađani, pozivamo vas da svojim ličnim primjerom i gestom odgovornosti pokažete da Pljevlja nisu prćija raznih Mandića, Bečića i njima sličnih gdje bi da se odmjere ko će biti na sledećim izborima najveći u opoziciji. Nije njima sveta ni crkva niti bilo koje  duhovne vrijednosti , već samo lični i partijski šićarluk. Nadamo se de će i crkveni velikodostojnici konačno shvatiti da ne bi smjeli upadati u ovakve prizemne igre jer sigurni smo da  dobro znaju da se usvojenim  zakonom ništa ne donosi što je u suprotnosti sa bilo kojim pravom vjernika. Samo se uređuje jedna oblast i međusobni odnosi kako crkve i države tako i svih zainteresovanih strana. Suštinski,ništa se neće desiti jer će  u vjerske objekte i dalje ići isti oni građani kako Pljevalja tako i Crne Gore koji  vjeruju i znaju da je vjera izbor svakog od nas ali i da se moramo zapitati da li poštujemo postulate na kojima svaka  vjera počiva.

Prilika je da u ovim prazničnim danima svima damo do znanja da ne mogu manipulisati sa nama jer Pljevlja su bila,jesu i biće grad čije su razlike bogastvo i na čijim temeljima gradimo bolju budućnost. U to ime svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti želimo da predstojeće Božićne dane zajedno sa svojim porodicama provedu u miru,sreći i životnim radostima.

Opštinski odbor Demokratske partije  socijalista Pljevlja

Predsjednik Vlade Milinkovic

Pljevlja, 04 januar 2020 godine

Saopštenje OO DPS Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

demokrate govornica

Podrška Demokratskoj Crnoj Gori od 32,31 %

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Pljevlja održao je juče u sali Doma Vojske sjednicu u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *