nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / OOSNP- a odgovorio direktoru RTPV

OOSNP- a odgovorio direktoru RTPV

Dejan Miličić, kog je politička poplava ni krivog ni dužnog izbacila na mjesto direktora Radio televizije Pljevlja i koju je uspio da ovaj medij upropasti za veoma kratko vrijeme, u nedostaku hrabrosti da odgovori na otvorene uvrede, prijetnje i poniženja od strane Mirka Đačića, riješio je da se obračuna sa Socijalističkom narodnom partijom u Pljevljima. U moru javnih prozivki i poziva na odgovornost koji su mu upućeni, odlučio je da odgovori jedino i isključivo SNP-u, pretpostavljajući da će tako proći sa najmanje materijalne štete, što je ključni motiv ukupnog života i rada ove novinarske gromade, još iz vremena kad se bespoštedno ulagivao upravo SNP-u, i to na način koji je izazivao nelagodu ne samo kod nas već i kod ljudi iz njegove okoline.

Potpuno dosledan u svojoj podaničkoj vjernosti, vidno isfrustriran od nervnog sloma koji je doživio nakon što je sa njim obrisao pod njegov politički mentor, Miličić se u magnovenju okomio na istinu koju mu je saopštila Socijalistička narodna partija, javno ga upitavši:

  • Ko snosi odgovornost za finansijski sunovrat Radio televizije Pljevlja?
  • Ko je zaslužan što je Radio televizija Pljevlja umjesto javnog medija na usluzi svim građanima postala medijski servis lokalne samouprave?
  • Po čijoj odluci Radio televizija Pljevlja osnažuje svoje kapacitete mladim administrativcima a protjerala je sve mlade novinare?

Ništa neobično od rođenog gubitnika i duhovnog sirotana, čiji je najveći intelektualni domet filozofija poltrona. Nekadašnji istaknuti skojevac, svoje privilegije pokušava odbraniti izmišljenim optužbama, te kao humorista u pokušaju brine za narodne pare, bori se i dalje protiv Inforbiroa, dijeli političke lekcije i preporuke, glumi političkog proroka. Na sve je spreman i sve umije samo ne ono zbog čega prima podebelu apanažu, a to je da organizuje posao i obezbijedi pošteno zarađene plate zaposlenima u Radio televiziji Pljevlja.

Svojim ispljuvkom pod naslovom „Miletisanje SNP-a prošlog“ Miličić, po ko zna koji put u životu, pred javnošću otkriva svoj kameleonski karakter, kao što je prvi od svih dočekivao svakog novog predsjednika Opštine u poslednjih četvrt vijeka. Čestim mijenjanjem kapa, profesore književnosti, možda se može sačuvati glava, ali obraz veoma teško. Na tebi je da napokon procijeniš šta ti od ovog nedostaje, a javnost odavno zna odgovor.

Na kraju, dobitniče Novembarske nagrade za buduće stvaralaštvo, vođenje RTV Pljevlja nije privilegija koja se sastoji u dobroj plati, inostranim dnevnicama, korišćenju automobila i jutarnjem ispijanju mučenice, kako si ti to shvatio, već posao koji traži ozbiljnog i ostvarenog intelektualca, savjesnog i odgovornog, a iznad svega slobodnog čovjeka, koji se uvijek može pogledati u ogledalo ali i svakoga u oči.

Informativna služba SNP Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Dobro je da se odnosi raščiste, možda opstrukcije prestanu“

Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.